Jeptiškovský horor nebo Zac Efron v ringu! Tohle jsou nejočekávanější březnové novinky v kinech

Foto: Neviditelné zlo (Lionsgate), Železní bratři (A24), Godzilla x Kong (Warner Bros.)

Druhé Duně se podařilo vrátit diváky do kin v hojném počtu a na několik týdnů by tak měli mít jejich provozovatelé vystaráno. A na co se milovníci stříbrného plátna mohou těšit v březnu? Premiéru budou mít dva nadějné horory, slovenská komedie o posledním dni Československa nebo velkolepý návrat Godzilly a Konga.

A máme, co jsme chtěli | 7. 3.

drama / komedie

Poslední den společného Československa se na silvestrovský večírek schází jedna velká federální rodina. Setkají se ještě jako bratři, rozejdou se už jako cizinci. S každou další borovičkou se zvyšuje šance, že někdo něco někomu řekne a že se něco stane… Budete nám scházet, Slováci.

Kung Fu Panda 4 | 7. 3.

animovaný / dobrodružný / komedie

Po třech smrtelných dobrodružstvích, při kterých porazil prvotřídní padouchy díky své nepřekonatelné odvaze a šíleným bojovým dovednostem, je Po, Dračí bojovník (Jack Black), osudem vyzván, aby… už dal pokoj. Přesněji řečeno, je pověřen, aby se stal duchovním vůdcem Údolí míru.

Železní bratři | 7. 3.

drama / sportovní / životopisný

Film vypráví skutečný příběh nerozlučných bratrů Von Erichových, kteří se na počátku 80. let minulého století zapsali do historie profesionálního wrestlingu. Ve stínu svého despotického otce a trenéra se bratři snažili dosáhnout nesmrtelnosti na největší sportovní scéně. Pět ze šesti sourozenců Von Erichových ovšem zemřelo předčasně, což vedlo k mýtu, že na rodinu byla uvalena kletba.

Neviditelné zlo | 14. 3.

horor

Když se Jessica s rodinou přestěhuje zpět do domu svého dětství, její nejmladší nevlastní dcera Alice si vytvoří podivné pouto k vycpanému medvědovi jménem Chauncey, kterého našla ve sklepě. Jejich společné hry se ale postupně stávají velmi znepokojivé. Brzy si všichni uvědomí, že Chauncey je mnohem víc než plyšový medvěd, za kterého ho považovali.

Čtěte také: 10 nejočekávanějších březnových filmů a seriálů na Netflixu

Fentasy | 14. 3.

krimi / thriller

Sofie nadevše miluje divoké večírky. A to hlavně ty, na kterých jsou hlavním zdrojem zábavy látky silnější než alkohol. Se svým novým přítelem Pellerem, amatérským chemikem, rozjíždí velmi lukrativní podnikání. Když se totiž jakákoliv podomácku vyrobená droga řízne fentanylem, její účinky se závratně násobí. A stejně tak zisk.

Panenky na útěku | 21. 3.

komedie / akční / thriller

Divoká Jamie (Margaret Qualley) a upjatá Marian (Geraldine Viswanathan) se společně rozhodnou změnit prostředí a strávit pár dní na prosluněné Floridě. Na cestu v místní autopůjčovně dostanou auto, které mělo posloužit partičce mafiánů k převozu kufru s velmi nebezpečným obsahem, shodou okolností právě do míst, kam směřují obě dívky.

Neposkvrněná | 21. 3.

horor

Sydney Sweeney hraje hlavní roli Cecilie, zbožné americké jeptišky, která se vydává na novou cestu do odlehlého kláštera na malebném italském venkově. Ceciliino vřelé přivítání se rychle změní v noční můru, když se ukáže, že její nový domov skrývá zlověstné tajemství a nevýslovné hrůzy.

Godzilla x Kong: Nové impérium | 28. 3.

akční / sci-fi / thriller

Epická bitva pokračuje! Filmový Monsterverse společnosti Legendary Pictures navazuje na velkolepý souboj Godzilla vs. Kong zcela novým dobrodružstvím, které postaví všemocného Konga a obávaného Godzillu proti kolosální hrozbě ukryté v našem světě, a ohrožující nejen jejich existenci, ale také naši vlastní.

Čtěte také: Návrat X-Menů nebo opěvovaný Oppenheimer! 11 nejočekávanějších březnových novinek mimo Netflix