Jedenáct let znásilňoval, mučil a trýznil hlady unesené ženy. Netflix ještě v březnu uvede film podle skutečnosti

Zdroj: Lifetime

Film Clevelandský únos (2015), který zamíří na Netflix už 31. března, je založen na skutečném příběhu z USA. Únosce a násilník Ariel Castro věznil 11 let tři ženy a jedna z nich mu mezitím porodila dítě. Jeho obětem se naštěstí podařilo z tohoto pekla uniknout.

Jako první byla unesena Michelle Knightová. V té době jí bylo 21 roků a následujících 11 let strávila v domě Ariela Castra, kde byla mučena, ponižována a znásilňována. Nakonec se jí podařilo s ostatními dívkami uprchnout. Michelle si později změnila jméno na Lily Rose Lee a nyní třiačtyřicetiletá žena žije spokojeným životem.

Čtěte také: Vyhrál Milionáře a pak vraždil lidi v lese! Film o Viktoru Kalivodovi obdržel první upoutávku

Lily se aktivně zapojuje do pomoci obětem násilí – vede nadaci, poskytuje rozhovory a vystupuje po celém světě s přednáškami, které dávají naději. Napsala také bestseller Najděte mě, podle kterého byl natočen právě tento film.

V knize popsala své zážitky, prozradila, odkud čerpá sílu a jak se jí podařilo trauma překonat. Tři roky po svém útěku se provdala za Miguela, s nímž se seznámila na Facebooku a s nímž žije ve šťastném vztahu. Její syn byl po únosu adoptován a již nikdy s ním nenavázala kontakt.

Ariel Castro nakonec spáchal sebevraždu

Únosce Ariel Castro se nakonec přiznal k 937 z 977 obvinění, včetně únosu, znásilnění a napadení, ale vždy tvrdil, že je dobrý člověk a není zrůda. Hrozil mu trest smrti. Dne 26. července 2013 byl odsouzen k doživotnímu trestu a 1000 letům vězení bez možnosti podmínečného propuštění. Po odpykání jednoho měsíce se oběsil na prostěradle.

Televizní film podle příběhu Michelle Knightové natočila pro Lifetime méně známá režisérka Alex Kalymnios. Znát ji ale mohou diváci netflixovského seriálu Rekrut, na němž se podílela. Pro HBO zase natočila dvoudílnou minisérii Tři hodiny inspirovanou skutečnými příběhy rodin postižených restriktivními zákony o potratech.

Clevelandský únos si na Kinoboxu drží lehce nadprůměrné hodnocení 65 %. „Na televizní poměry celkem slušné psycho podle skutečných událostí. Nejde nesrovnávat se snímkem Pokoj, který hlavně ve scénách „po osvobození“ kope úplně jinou ligu,“ hodnotí snímek uživatel s přezdívkou hanys.

Film bude dostupný na Netflixu od 31. března.

Zdroj: Lifetime