Brutální vraždy, únosy a ututlaná tajemství! Návrat temné kriminálky ovládnul Netflix

Zdroj: Netflix

Třetí a zároveň poslední řada polské Bažiny přistála na Netflixu 28. února. Seriál se v minulosti těšil veliké oblibě u českých diváků a nejinak tomu je i tentokrát. Závěrečná řada s podtitulem Milénium se zařadila mezi aktuálně nejsledovanější seriály streamovací služby a první ohlasy navíc hovoří o nejlepší řadě vůbec.

Zdroj: Netflix

Polský kriminální thriller se vrací ve své poslední sezóně s příznačným podtitulem Milénium. Pro ty, kteří seriál neznají, je Bažina napínavou výpravou do malé polské vesnice Grónty, kde nevyřešené zločiny z různých let vrhají dlouhý stín na současnost. V poslední řadě se blíží rok 2000 a úřady řeší brutální vraždu, nález kostry v grontském lese i sérii děsivých únosů.

Čtěte také: Prvotřídní podvodník a chladnokrevný vrah! Netflix uvedl mrazivý trailer na talentovaného pana Ripleyho

Za všemi třemi řadami polské Bažiny stojí varšavský rodák Jan Holoubek, který v roce 2022 uvedl na Netflixu také chválenou minisérii Velká voda inspirovanou skutečnými událostmi. V roce 2020 debutoval celovečerním snímkem 25 let neviny, který si odnesl hned sedm ocenění z Polských filmových cen. Skvěle přijat byl i jeho thriller z minulého roku – Doppelgänger. Dvojník, který byl v Česku uveden v rámci 3Kino FilmFestu.

Milénium očima diváků

Navodit dokonalou atmosféru začátku šedesátek a konce devadesátek ve dvacátých letech následujícího století, už jen to samo o sobě si zaslouží ovace,“ smeká poklonu klukluka na ČSFD.

Čtyřhvězdičkové hodnocení přidal M.i.k.e: „Na vizuálu sice není moc vidět, že se oproti jedničce skočilo v čase o skoro dvacet let, ale jinak je třetí série zatím to nejlepší, co z Bažiny vylezlo. Sympatická detektivka, kde se zprvu řeší několik na sobě nezávislých případů, které se ale v průběhu začnou protínat.“

„Pro mě zatím nejlepší série, i když předchozí díly jsem nehodnotil. Mafie, bordely, děvky, kam se podíváš. Stejně jak u nás po celá devadesátá léta,“ píše o třetí sezóně Skeksis. „Něco za něco, podrazy, pomsta, značkování si rohů, intriky.“

Zdroj: Netflix