Naruto dostane hranou podobu! Film natočí režisér chválené marvelovky

Zdroj: Toho Company

Hraná adaptace populární mangy Naruto konečně našla režiséra a scénáristu, který přivede Konohu k životu na velkém plátně. Společnost Lionsgate pověřila vedením projektu Destina Daniela Crettona, režiséra marvelovky Shang-Chi a legenda o deseti prstenech, a po letech příprav se konečně rozhodla tento projekt rozjet. Na výrobě se bude podílet také tvůrce mangy.

Na filmu o Narutovi se ve společnosti Lionsgate pracuje už nějakou dobu, poprvé se o něm začalo mluvit v roce 2015. Od té doby se projekt nijak neposouval, dokud se koncem loňského roku na jeho palubu nedostala scenáristka Tasha Huo. S příchodem Crettona by se však příběh mladého nindži Naruta Uzumakiho měl začít mnohem rychleji posouvat směrem k produkci.

Čtěte také: Strážci Galaxie na steroidech! Trailer videoherní adaptace nešetří násilím ani drsným humorem

Kromě toho, že Cretton napíše scénář a bude režírovat, projekt zaštítí také jako jeden z producentů. Produkovat bude i James Myers, který naváže na spolupráci s režisérem po životopisném snímku Skleněný zámek. Režisér Cretton naposledy přivedl na filmová plátna zmiňovanou marvelovku, stojí ale také za snímky Obhájce nevinných nebo Dočasný domov. Pro seriál Narozen v Americe natočil první a osmou epizodu.

Naruta se prodalo více než 250 milionů výtisků ve více než 60 zemích světa. Manga Masašiho Kišimota sleduje cestu Naruta Uzumakiho, mladého nindži, který sní o tom, že se stane vůdcem své Listové vesnice. V tomto poslání ho čeká nelehký boj vzhledem k tomu, že démon devítiocasé lišky, který v něm byl při narození zapečetěn, kdysi přinesl na toto místo zkázu. Podle předlohy již dříve vznikla anime adaptace, ale také videohry, řada anime filmů, pokračování v podobě série Boruto: Naruto Next Generations a další.

K výběru režiséra se již vyjádřil také tvůrce samotné mangy o Narutovi Masaši Kišimoto: „Když jsem se dozvěděl o Destinově angažmá, bylo to náhodou hned po zhlédnutí jeho akčního filmu, a tak jsem si řekl, že by byl pro Naruta ideálním režisérem. Poté, co jsem si užil jeho další filmy a pochopil, že jeho silnou stránkou je vytváření solidních dramat o lidech, jsem se přesvědčil, že pro Natura není jiný režisér. Při setkání s Destinem jsem také zjistil, že je to režisér s otevřenou myslí, který je ochoten přijmout mé podněty, a měl jsem pocit, že budeme schopni spolupracovat.“