Nadpřirozené schopnosti, roboti a zkorumpovaná policie! Trailer láká na očekávanou sci-fi z Netflixu

První díl měl premiéru v roce 2019.

Zdroj: Netflix

Ve světě, kde se 4 % populace rodí s nadpřirozenými schopnostmi, se bývalý trestanec spojí s drogovým bossem, kterým pohrdá, aby ochránil mladou dívku před zkorumpovaným poldou. Netflix představil pokračování snímku Kód 8, které má premiéru na konci února. 

V přímém pokračování předchozího filmu je Connor (Robbie Amell) propuštěn z vězení. Živí se jako údržbář v komunitním centru, a přerušil styky se svým bývalým zločineckým parťákem Garrettem (Stephen Amell). Connorova snaha vyhnout se problémům ale vyjde vniveč, když je nucen pomoci čtrnáctileté Pav utéct před bandou zkorumpovaných poldů.

Čtěte také recenzi: Argylle: Tajný agent je překombinovanou komediální akcí, která zapadne

Režisér a scénárista Jeff Chan uvedl s bratranci Amellovými chválený krátký desetiminutový film Code 8 v roce 2016. V crowdfundingové kampani se jim podařilo vybrat 2,5 milionu, díky čemuž v roce 2019 vznikl celovečerní titul. Odhaduje se, že rozpočet připravovaného pokračování vyšel Netflix na 15 milionů dolarů.

Tým, který stojí za druhým Kódem 8 doufá, že film využije žánrové prvky k tomu, aby položil závažné otázky o světě, ve kterém dnes žijeme. „Chtěl jsem, aby film v jádru působil jako hluboce současný,“ řekl režisér Chan. „Rychle se blížíme k proměně policejní práce, kdy budeme muset řešit složité otázky týkající se využívání technologií umělé inteligence a robotiky. Film má zkoumat děsivou budoucnost, ke které se řítíme.“

Kód 8: Část 2 má premiéru na Netflixu 28. února.

Zdroj: Netflix