Epický western Kevina Costnera vypadá neuvěřitelně! Trailer ukazuje krásy a hrůzy divokého západu

Zdroj: Warner Bros.

Kevin Costner sice opustil Yellowstone a namíchl tím jeho fanoušky, už v létě ale představí v kinech oba díly velkolepé ságy Horizon. Ta se nyní představila v traileru, ve kterém se nešetří nádhernými scenériemi ani hvězdným obsazením.

Costnerův ambiciózní western odehrávající se převážně během občanské války (1861-1865), zavede diváky na emotivní cestu napříč zemí, která válčí sama se sebou, a to z pohledu rodin, přátel a nepřátel, kteří se snaží zjistit, co skutečně znamená být Spojenými státy americkými.

Čtěte také: Ze Spojených států se stává válečná zóna! Akční film od režiséra Ex Machina vypadá skvěle

Americká expanze na západ byla plná nebezpečí a intrik, od přírodních živlů přes střety s původními obyvateli, kteří žili na této půdě, až po odhodlání a mnohdy i krutost těch, kteří se ji snažili osídlit. Horizon vypráví příběh této cesty poctivě a otevřeně, přičemž zdůrazňuje úhly pohledu a důsledky rozhodnutí postav na život a na smrt.

Příběh rozvržený do dvou filmů má sledovat skupinu osadníků a původních obyvatel na Divokém západě v průběhu patnácti let.

Horizon je vysněným projektem Kevina Costnera již z konce osmdesátých let minulého století. Nikdy ale nenašel nikoho, kdo by ho natočil. A tak se rozhodl, že do něj zainvestuje peníze z vlastní kapsy.

V nedávném rozhovoru pro Deadline se navíc přiznal, že zastavil svůj dům v hodnotě 50 milionů dolarů, jen proto, aby tento příběh, kterému věří, mohl financovat. Costner u titulu figuruje jako režisér, producent i jako jeden ze scénáristů.

První díl Horizonu dorazí do amerických kin 28. června 2024, ten druhý 16. srpna téhož roku. Uvedení v Česku ještě nebylo potvrzeno.

Zdroj: Warner Bros.