Ze Spojených států se stává válečná zóna! Akční film od režiséra Ex Machina vypadá skvěle

Nejdražší film z produkce A24 (50 milionů dolarů).

Zdroj: A24

Společnost A24 představila druhý trailer na akční snímek Civil War, který natočil režisér Alex Garland. Jak už název napovídá, tvůrce filmů Ex Machina a Anihilace, se ve své novince zabývá občanskou válkou odehrávající se na území Spojených států amerických.

V blízké budoucnosti cestuje tým novinářů napříč Spojenými státy během rychle se stupňující druhé americké občanské války, která zachvátila celou zemi. Není jasné, kvůli čemu jednotlivé strany bojují, ačkoli víme, že budoucnost vnímá Kalifornii a Texas jako jeden vzbouřený stát. Film dokumentuje, jak se novináři snaží přežít v době, kdy se vláda stala dystopickou diktaturou a partyzánské extremistické milice pravidelně páchají válečné zločiny.

Čtěte také: Motelový horor dává vzpomenout na kultovní Psycho! Trailer láká na děsivou noční směnu

Trailer začíná projevem prezidenta, kterého hraje Nick Offerman, a ten vyzývá občany do zbraně proti floridské alianci a západním silám Texasu a Kalifornie. Odhaleny jsou nové válečné scény odehrávající se v New Yorku a Washingtonu – včetně odpálení rakety, která zničí Lincolnův památník.

Kirsten Dunst hraje fotoreportérku, která dokumentuje zvěrstva během masivní invaze 4. července ve Washingtonu. Musí cestovat po rozbombardovaných dálnicích a vyhýbat se kulkám, jen aby mohla dělat svou práci. V roli amerického vojáka s červenými brýlemi se představil Jesse Plemons. V dalších rolích se představí Wagner Moura, Cailee Spaeny nebo Nick Offerman.

Film uvidíme v kinech od 18. dubna.

Zdroj: A24