Romský Van Damme si splnil sen a natočil svůj první akční film! Vidět ho můžete na Youtube

Zdroj: Youtube

Fandové do bojového umění a osmdesátkové akce z VHS kazet, spojili síly a natočili krátký akční film Na férovku. Na snímku, který byl zveřejněný na Youtube začátkem ledna, se podílela celá řada profesionálů, nikdy by ale nevznikl bez zapálenosti karvinského příležitostného herce Lukreciuse Changa.

Na férovku je desetiminutový film, který je prezentován jako první romský akční film natočený v Česku. Hlavní roli ztvárňuje již vzpomínaný Lukresius Chang, který umí nejen slušně rozdávat rány, ale díky profesionální kameře a propracované choreografii vypadají souboje autenticky a efektně zároveň. Není se ovšem čemu divit, na projektu spolupracoval Ondřej Malina, choreograf akčních scén s kaskadérskými zkušenostmi v hollywoodských filmech.

Čtěte také: Fenomén, který zná i vaše babička. Extrémní dokument Karlos přichází do kin

Film má poukázat na to, že „Romové umějí také něco jiného, než jen dělat kraviny,“ jak sám říká jeden z představitelů, herec Václav Šimáček. On a všichni ostatní, včetně režiséra Lukáše Šimandla, pak společně provázejí čtvrthodinovým filmem z natáčení, který diváky s projektem seznamuje mnohem detailněji.