Fenomén, který zná i vaše babička. Extrémní dokument Karlos přichází do kin

Lvi žerou první.

Zdroj: Bontonfilm

Bontonfilm doručil nový plakát na očekávaný dokument Karlos, který uvidíme na plátnech kin už na konci ledna. Distributor v něm prohlašuje, že lvi žerou jako první a na Facebooku pak dodává, že Karlos Vémola je „fenomén, který zná i vaše babička.“ Co zatím víme o devadesátiminutovém dokumentu režiséra Michala Samira?

Karlos ve zkratce

Karlose Terminátora Vémolu zná v České republice a na Slovensku téměř každý. Zápasníka a kontroverzní hvězdu bulváru, ale také otce dvou dětí a partnera slovenské playmate Lely Ceterové. Ve svém luxusním sídle za Prahou má vedle vířivky klec s aligátory a v obývacím pokoji akvárium se žraloky. Objevuje se na titulních stránkách časopisů a v nejznámějších talk show. Než se stal slavným, byl obyčejným klukem z Olomouce, který se pral na ulici.

Čtěte také: Příběh šílenější než ve filmu Zmizelá! Netflix představil dokusérii od tvůrců Podvodníka z Tinderu

Vztah režiséra a Karlose

Režisér a hlavní aktér se znají téměř patnáct let, už z dob Vémolova života v Londýně. Jejich vztah tvůrcům nabízí Karlosovu otevřenost, upřímnost a možnost odpovědět na otázku: Kdo vlastně je Karlos Vémola a odkud se vzal. Ve filmu budou použité unikátní záběry z Karlosovy minulosti staré přes deset let, které dosud nikdo neviděl. Vémola pak poskytl tvůrcům i archiv osobních fotografií.

„Film, stejně jako Karlosův život, je nebezpečná jízda, která začíná v olomouckých Hodolanech, pokračuje přes kluby na londýnských periferiích a eskaluje křižovatkou, na které se teď Karlos jako člověk i jako zápasník ve svém věku ocitá. Je to film o extrémním člověku v extrémní době,“ vysvětluje režisér Samir.

Michal Samir je známý převážně jako scénárista a režisér nováckého seriálu Iveta, v minulosti natočil také celovečerní filmy HanyPolednice a Buď chlap. V příštím roce přivede na obrazovky Voyo dramatický seriál Miluji tě navždy, táta.

Karlos má premiéru v kinech 25. ledna 2024.

Zdroj: Bontonfilm