Sériový vrah Kalivoda, známý ze soutěže Chcete být milionářem, zamíří brzy na plátna kin

Film uvidíme jen krátce po Manželech Stodolových.

Foto: Michal Balcar ve filmu Lesní vrah (Vernes) / Viktor Kalivoda v soutěži Chcete být milionářem (TV Nova)

Lesní vrah bude sledovat poslední rok života jednoho z nejznámějších českých sériových vrahů, Viktora Kalivody, který v roce 2005 zavraždil v lese tři náhodné kolemjdoucí. Film zamíří na plátna kin v dubnu tohoto roku, a zveřejněny byly první fotografie.

Lesní vrah, jak se mu přezdívá, pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem a měl nadprůměrně vysoké IQ. Případu se dostalo velké pozornosti nejen proto, že měl v plánu vystřílet pražské metro ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. Po zatčení se Kalivoda přiznal, ale motiv neprozradil. Dokážeme někdy pochopit, co se odehrávalo v jeho hlavě?

Čtěte také: Manželé Stodolovi své oběti mučili a vraždili. Film o jejich zločinech míří do kin

Režisérem filmu je ostravský rodák Radim Špaček, tvůrce Pout, nejlepšího českého filmu roku 2010 nebo seriálů České televize Svět pod hlavou a Stíny v mlze. Jeho posledním celovečerním počinem se stal Zlatý podraz (2018). Scénář k filmu napsal Zdeněk Holý, který zároveň figuruje jako producent. V hlavních rolích se představí Michal Balcar, Jaroslav Mendel, Tomáš Drápela a mnoho dalších. Lesního vraha uvidíme v kinech od 25. dubna.

Viktor Kalivoda v soutěži Chcete být milionářem

První fotky z filmu Lesní vrah