Manželé Stodolovi své oběti mučili a vraždili. Film o jejich zločinech míří do kin

Odsouzeni byli na doživotí.

Foto: Manželé Stodolovi ve filmu (CinemArt) a na skutečné fotografii z Facebooku

Jaroslav a Dana Stodolovi v letech 2001 a 2002 zavraždili a oloupili osm důchodců. Celkem se dopustili sedmnácti závažných trestných činů, za které byli oba odsouzeni na doživotí. Snímek Manželé Stodolovi inspirovaný jejich zrůdnými zločiny uvidíme na plátnech kin v únoru příštího roku.

Příběh inspirovaný životy skutečného manželského páru a sériových vrahů přivede na plátna kin režisér, scénárista a dokumentarista Petr Hátle. V titulních rolích Jaroslava a Dany Stodolových se představí Jan Hájek a Lucie Žáčková. Zatímco společnost CinemArt nedávno zveřejnila první fotografie z filmu, netrpělivě vyhlížíme také první trailer.

Čtěte také: Češi připravují animovanou Pyšnou princeznu! Vypadá jako od Disneyho

Manželé Stodolovi společně vraždili osamělé seniory, o které společnost ztratila zájem. V popředí vyprávění bude stát jejich milostný vztah plný manipulace a závislosti, ale také lásky a oddanosti. Jako pár se vydali na temnou cestu násilí a zločinu, ze které nebylo společné východisko.

„Byla to náhoda, že je dopadli. Mohli vraždit dlouho dál a nikdo by si toho nevšiml,“ říká Petr Hátle. Manželé Stodolovi se zaměřovali na důchodce žijící na vesnici, a protože vraždy maskovali za nešťastné náhody či sebevraždy, policisty dlouho nenapadlo, že by mohlo být něco v nepořádku. „Senioři žijí osaměle a sebevražednost je u nich hodně vysoká, i když se o tom nemluví. Kdyby zavraždili jako první třeba pracující ženu z města, asi by se na to přišlo dřív.“

Případy manželského páru sériových vrahů se v minulosti zabývaly dvě epizody dokumentárního cyklu České televize Legendy kriminalistiky (2017), a postava Jaroslava Stodoly se objevila také v šestém díle Bez lítosti (2023) z dílny TV Prima.

Film Manželé Stodolovi má premiéru 29. února 2024.

zdroj: wikipedie, česká televize, cinemart