TOP 10: The Last of Us je nejstahovanějším seriálem roku 2023

Pirátské okénko.

Foto: The Last of Us (HBO), Silo (Apple TV+)

Server TorrentFreak zveřejnil deset nejstahovanějších seriálů roku 2023. Pirátský žebříček ovládla videoherní adaptace The Last of Us, a mezi první pětkou se umístila hned čtveřice titulů z Disney+.

TorrentFreak je internetový server, který informuje o novinkách ze světa copyrightu, ochraně osobních údajů a o všem, co souvisí se sdílením souborů. Data čerpá z veřejně dostupných informací a jeho statistiky slouží pouze k informačním a vzdělávacím účelům.

Čtěte také: Nezapomeňte se zálohovat! Famózní Bod obnovy vyjde brzy na Blu-ray

10. Ted Lasso (Apple TV+)

AFC Richmond čerstvě postoupil, ale všichni se týmu vysmívají, protože analytici předvídají, že v sezóně skončí na posledním místě. Seriálový poklad z fotbalového prostředí, ve kterém hraje výborný Jason Sudeikis.

9. Gen V (Prime Video)

Ze světa seriálu The Boys přichází Gen V. Mladí, začínající hrdinové jsou vystaveni zkoušce svých fyzických a morálních hranic, zatímco soutěží o své místo na Godolkinově univerzitě. Když vyjdou najevo temná tajemství univerzity, musí se studenti vyrovnat s tím, jakými hrdiny se stanou.

8. Král Tulsy (Paramount+)

Legendární mafián je postaven před úkol znovu usadit svou italskou mafiánskou rodinu do modernizovaného, přímočarého města Tulsa. Tam se setkává s překvapivými a nic netušícími postavami, které ho sledují na jeho netradiční cestě k moci. Taylor Sheridan a Sylvester Stallone. Potřebujete vědět víc?

7. Monarch: Odkaz monster (Apple TV+)

Seriál se odehrává po bouřlivé bitvě mezi Godzillou a Titány, která srovnala se zemí San Francisco. Dva sourozenci se vydávají po stopách svého otce, aby odhalili spojitost mezi svou rodinou a tajnou organizací Monarch.

6. Silo

V silu pod zemí se ukrývají lidé před toxicky zamořeným světem. Naučili se tu žít, milovat se i umírat. Jednou za čas je někdo z nich vyslán na povrch čistit senzory. Ví, že se nikdy nevrátí. Ví, že jde na smrt…

5. Tajná invaze (Disney+)

Seriál Tajná invaze se odehrává v současnosti. Nick Fury v něm odhalí spiknutí podobu měnících Skrullů, kteří mají v plánu proniknout do nejmocnějších pozic po celém světě. Jeho tým se bude muset spojit, aby této invazi zabránil.

4. Ahsoka (Disney+)

Jejím mistrem byl Anakin Skywalker, který ji nazýval Štěknou. Tano se nikdy neobjevila v prequelových filmech, byla ale jednou z hlavních tváří animovaného seriálu Star Wars: Klonové války, posléze se objevila v dalším seriálu Star Wars: Povstalci a nakonec ve druhé řadě Mandaloriana, kde ji ztvárnila Rosario Dawson.

3. Loki (Disney+)

Loki navazuje přímo na závěr první série a připravuje prostor pro nové zvraty a zápletku. Vše je díky předešlým událostem velice zamotané, místy i lehce zmatené a divák je tak zvědavý na to, kam se příběh posune. Opět nechybí hrátky s časem a alternativními liniemi, ani osobitý humor.

2. Mandalorian (Disney+)

Seriál sleduje osamělého lovce, který najde malého tvora Grogu a snaží se ho ochránit před Impériem a mnoha jinými nepřáteli, jenž se ho snaží využít ve svůj prospěch. Na své cestě oba zažívají mnohé nástrahy i nebezpečí. Pedro Pascal v dalším seriálovém hitu.

1. The Last of Us (HBO Max)

Příběh sleduje Joela a Ellie na cestě postapokalyptickou Ameriku, stiženou epidemií houby Cordyceps, která napadá mozek a mění lidi v nemyslící monstra šířící nákazu. Videoherní předloha si získala obrovskou fanouškovskou základnu zejména díky skvěle vyprávěnému, komornímu příběhu s brilantně vykreslenými charaktery.

Zdroj: HBO