Nejlepší akční seriál současnosti se vrátil ve formě! U kritiků je stoprocentní

100 % na RottenTomatoes!

Zdroj: Prime Video

V pátek 15. prosince měla premiéru druhá řada skvělého akčního seriálu Jack Reacher. Titul z produkce Amazonu se vrátil v neskutečné formě, a od zahraničních kritiků zatím sbírá jen kladné recenze. Stoprocentnímu hodnocení na RottenTomatoes vděčí třiadvaceti recenzím, jejichž průměrné skóre činí 8,3 z 10. Reacher jsme zařadili mezi nejlepší novinky na víkend.

Kritika hodnotí druhou řadu Reachera

Zdroj: RottenTomatoes

„Druhá série Reachera začíná trochu pomalu, ale čím více se Azhari Mahmoud zapojuje do příběhu, tím více nabírá na tempu. Fanoušci 1. série nebudou zklamáni, protože tato série je úderná úplně stejně,“ hodnotí ve zkratce Eric Deggans.

„Druhá sezóna Reachera je další zábavnou, akcí nabitou sezónou, která nabízí novou misi pro Reachera a osvěžující změny v premisách a obsazení s novou skupinou postav, které budou s nezastavitelným tulákem spolupracovat,“ napsal Jeffrey Harris pro 411mania.

Pochvalu si Reacher vysloužil také v recenzi webu JoBlo. „Tohle je skvělé pojetí Jacka Reachera, které, jak doufám, přejde i do třetí série a dále. Reacher je zpět a konečně se ukázalo, že jde o definitivní pojetí fanoušky oblíbené postavy,“ píše v osmičkové recenzi Alex Maidy.

Jeff York pro The Establishing Shot: „Tato série je díky své akci, hutnému příběhu a hereckému obsazení velmi úspěšná. Téměř po všech stránkách, od výtvarného zpracování až po střih, je seriál na jedničku.“

„Nenáročná a dobře rozjetá směs vyšetřování a mimosoudní odplaty je jako stvořená pro páteční večer. Ideální při chroupání popcornu, zatímco Reacher na obrazovce chroupá nepřítele,“ pobavil v recenzi Luke Reilly z IGN.

„Reacher není jen jedním z největších seriálů Prime Video, ale také jedním z nejlepších. Ritchson je ve své nejlepší formě a je obklopen hvězdným hereckým obsazením a štábem, který si dává záležet na tom, aby vytvořil akční drama, které televizním fanouškům tolik chybí.“ Recenze z ComicBooku ohodnotilo seriál čtyřmi a půl body z pěti.

O druhé řadě Jacka Reachera

Reachera z jeho tuláckého života vytrhne kódovaná zpráva, která ho informuje, že byl zavražděn člen 110. jednotky – elitní skupiny armádních speciálních vyšetřovatelů. Spolu s několika bývalými vojenskými kolegy se znovu sejde, aby případ vyšetřili, a brzy zjistí, že jde o větší případ, než si kdy dokázali představit.

Tvůrcem seriálu je Nick Santora, který nedávno přinesl seriál Fubar s Arnoldem Schwarzeneggerem na obrazovky Netflixu. Jako scénárista se v minulosti podílel na kultovním Útěku z vězení, stojí také za Most Dangerous Game s dvojicí Liam Hemsworth a Christoph Waltz.

Jack Reacher se v letech 2012 a 2016 objevil také ve filmu. Na plátna kin ho přivedl režisér posledních dílů Mission: Impossible Christopher McQuarrie, roli bývalého vojenského vyšetřovatele, který nejde pro ránu daleko, si tehdy zahrál Tom Cruise. Současný seriál ale nemá s dvěma předešlými filmy Jack Reacher: Poslední výstřel a Jack Reacher: Nevracej se nic společného.