Kultovní Fakulta dostane remake! Dohlédnout na něj by měl režisér Rodriguez

Kéž by se vrátili původní herci!

Zdroj: Dimension Films

Jeden z nejvíce nedoceněných hororů devadesátých let zkusí oslovit novou generaci diváků. Fakulta režiséra Roberta Rodrigueze dostane remake, přičemž sám Rodrigueze byl mě na projekt dohlédnout jako producent. O informaci se zasloužil spolehlivý insider Daniel Richtman, přesně v době, kdy film oslavil 25 let od premiéry.

Tvůrce remaku Fakulty nečeká nic jednoduchého. Film z roku 1998 sice stojí ve stínu úspěšnějšího Vřískotu (1996), dodnes ale patří k velmi oblíbeným a vyhledávaným hororům. Ve snímku režiséra Rodrigueze, který byl v devadesátých letech na vrcholu svých sil, a scénáristy Kevina Williamsona, jež se shodou okolností podílel také na Vřískotu, se navíc objevila velmi sympatická herecká sestava – Josh Hartnett, Elijah Wood, Salma Hayek, Jordana Brewster nebo Famke Janssen. Kromě zapojení Rodrigueze se o připravovaném projektu zatím nic neví.

Čtěte také: První horor roku 2024 vás stáhne pod hladinu! Přichází od Jamese Wana a vypadá děsivě

Fakulta, jak už název napovídá, se odehrává na jedné střední škole v Ohiu, kde začne řádit mimozemský parazit. Ten se postupně zmocňuje členů profesorského sboru, jejichž chování zcela zásadním způsobem mění. V tu dobu nastupuje do školy nesmělá studentka Marybeth, která se zde setkává s hlavními aktéry příběhu.