Novodobí Potomci lidí? Katastrofický film se odehrává v zatopeném Londýně

Hvězdy v hlavních rolích.

Zdroj: Signature Entertainment

Trailer na The End We Start From láká na katastrofickou zápletku, rodinná pouta a výborné herecké obsazení. V čele chváleného snímku se totiž objeví Jodie Comer ze seriálu Na mušce, a Benedict Cumberbatch známý nejen jako marvelácký Doctor Strange.

Když je důsledkem klimatické krize zaplaven Londýn, mladá rodina je rozdělena. V tomto intimním a poetickém příběhu o přežití rodiny se žena a její novorozeně snaží najít cestu domů. Film natočila anglická režisérka Mahalia Belo jako svůj první titul určený pro filmová plátna. V roce 2016 debutovala televizním snímkem Ellen, o dva roky později natočila pro Netflix fantasy seriál Requiem.

Čtěte také: Videoherní pecka Fallout míří do seriálu! První fotografie jsou na světě

Skvěle vypadající novinku už viděla celá řada zahraničních, převážně britských novinářů. Alex Saveliev z Film Threat se nebál novinku režisérky Belo přirovnat k uznávanému filmu Alfonse Cuaróna. „Pokud se vám líbili Potomci lidí, je pravděpodobné, že se vám bude líbit i tento film. Je to stejná směs sklíčenosti a lyriky, naděje a zoufalství, krásy a násilí,“ píše ve své recenzi.

Film se dočká mezinárodního uvedení v lednu 2024.

Zdroj: Signature Entertainment