Pobřeží sužují příšery a na pomoc přichází Geralt. Trailer filmového Zaklínače nás bere do hlubin

Povinnost pro všechny fanoušky Zaklínače.

Zdroj: Netflix

Fanoušci Zaklínače se mohou začít těšit na další animovaný film. Nebude ale jen tak ledajaký. Geralta v něm mluví dabér z videohry, Marigolda a Yennefer zase jejich představitelé z netflixáckého seriálu. Trailer láká na zfilmovanou povídku Trochu se obětovat, která vyšla ve sbírce Meč osudu.

Geralt z Rivie je v animovaném snímku Zaklínač: Sirény z hlubin najat, aby vyšetřil sérii útoků v přímořské vesnici, a je vtažen do staletého konfliktu mezi lidmi a mořskou civilizací. Musí se spolehnout na staré i nové přátele, aby záhadu vyřešil dříve, než nepřátelství mezi oběma královstvími přeroste v totální válku.

Režisérem animáku je Kang Hei Chul, jež pro Netflix natočil i chválený snímek Zaklínač: Vlčí sen z roku 2021. Film přichází z dílny jihokorejského studia MIR, tvůrce animovaných sérií Ostrov lebek nebo Harley Quinn. Zatímco Geralt v tomto filmu promluví hlasem Douga Cockleho (videoherní Zaklínač), Marigolda a Yennefer zase namluvili Joey Batey a Anya Chalotra z hraného seriálu.

Netflix v současné době připravuje čtvrtou řadu seriálového Zaklínače bez Henryho Cavilla, v minulosti uvedl jeho prequel v podobě kritizovaného seriálu Zaklínač: Pokrevní pouto. V roce 2021 zakotvil na Netflixu již vzpomínaný animák Zaklínač: Vlčí sen o jednom z nejstarších zaklínačů vůbec, Vesemirovi.

Zaklínač: Sirény z hlubin zamíří na Netflix až koncem roku 2024.