Šťastné a krvavé. Nekompromisní trailer představuje vánoční teror o zabijáckých elfech

Bacha na vánoční elfy.

Zdroj: Ymer Media

Hororová komedie o americké rodině, která netuší, že zapadnout mezi svérázné skandinávské venkovany bude její nejmenší problém. Trailer na Šťastné a krvavé přináší odzbrojující dávku černého humoru a patřičnou porci hororové atmosféry. Film měl premiéru na Fantastic Festu letos v září.

Poté, co Bill zdědí strýcovo panství v Norsku, nastěhuje se s rodinou do nového domu a sní o tom, že z něj udělá penzion. Zatímco se rodina přizpůsobuje novému skandinávskému životnímu stylu, Billův syn Lucas objeví v přilehlé stodole starodávného elfa.

Aby byl elf ve stodole spokojený, platí určitá pravidla a Lucas se je ze všech sil snaží dodržovat. Ale poté, co Bill ignoruje Lucasova varování a naplánuje ve stodole vánoční večírek, elf zosnuje plán, jak se vetřelců za každou cenu zbavit.

Horor Šťastné a krvavé je prošpikován skrz naskrz černým humorem a s lehkostí si satiricky utahuje ze stereotypů rozdílných národů. Přítomnost mystických elfů už jen dotváří kouzlo dokonalé noční můry.

Milovníci netradičních vánočních filmů se v blízké době mohou těšit také na strhující akčňák Tichá noc, za pozornost stojí i další horor s názvem It’s a Wonderful Knife.

Šťastné a krvavé uvidíme v kinech od 7. prosince.

Zdroj: Bioscop