Remake Nosferatu se natáčel v Praze. Režisér Majáku ukázal první fotografii

Momentka z nového Nosferatu.

Zdroj: Prana-Film

Natáčení nové verze Nosferatu probíhalo na jaře v Praze a dalších místech Česka. Talentovaný režisér Robert Eggers slibuje děsivý gotický horor s mrazivou atmosférou, jakých se dnes už moc nevidí. O první pohled na film se postaral Empire.

Nosferatu režiséra Eggerse je novou verzí slavného snímku Upír Nosferatu z roku 1922. Toho natočil Friedrich Wilhelm Murnau podle Stokerova Drákuly, jenže autorská práva mu nedovolovala použít originální jména. Z Drákuly se tak stal hrabě Orlok, a pro jistotu byl pozměněn i závěr filmu. Shodou okolností se Upír Nosferatu natáčel na slovenském Oravském zámku.

Čtěte také: Nejlepší český film roku je invazní horor o tchýni, která přišla v noci. Trailer vás odrovná

Gotický horor od režiséra Čarodějnice, Majáku a Seveřana se natáčel v Kanadě, a z velké části také v Praze a dalších místech Česka. Američtí filmaři na nějakou dobu obsadili barrandovská studia, pražskou Invalidovnou, a natáčelo se i v Rožmitále pod Třemšínem kousek od Příbrami.

V nové verzi Nosferatu se představí celá řada hvězd. Pražskými uličkami se nedávno procházeli Bill Skarsgård, Nicholas Hoult, Lily-Rose Depp, Aaron Taylor-Johnson, Emma Corrin, Willem Dafoe a mnoho dalších.

Film bude mít premiéru někdy v příštím roce.