12 skvělých filmů, které se v říjnu dostaly na Netflix

Netflix uvedl všechny filmy pouze v originálním znění a s českými titulky.

Foto: Zombieland (Columbia Pictures), Zdrojový kód (Studiocanal), Equalizer (Sony Pictures)

Podzim je z pohledu Netflixu velmi vydatný. Výjimku netvoří ani tituly, které se do nabídky streamovacího giganta vrátily nebo se v ní objevily vůbec poprvé. V říjnu například Netflix uvedl nestárnoucí vánoční klasiku Lásku nebeskou, první dva díly akční série Equalizer, nebo dvě nejslavnější filmové verze Malých žen. Dlouho dopředu avizoval také příchod skvělé sci-fi Zdrojový kód, potěšil i návrat původního Zombielandu.

Ace Ventura 2: Volání divočiny

Zdroj: Warner Bros.

Zvířecí detektiv se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Šílenec v havajské košili, s výstředním účesem a tváří Jima Carreyho se vrací v pokračování kultovní komedie, a znovu přitom stihne předvést vše, čím se slavný komediant proslavil na stand-upech.

Cesta do Ameriky

Zdroj: Paramount Pictures

Aby unikl domluvenému sňatku, uprchne princ Akeem v přestrojení za zahraničního studenta do Ameriky a najde si ženu, která ho bude milovat navzdory jeho královskému titulu. Legendární komedie Eddieho Murpyho, jež se v roce 2021 dočkala pokračování od Amazonu.

Diktátor

Další komedie, napsaná a zahraná geniálním Cohenem si opět nebere servítky. Ač není tak dobrá, jako první Borat, tak i ona svérázným způsobem paroduje americký způsob života. Jde vlastně o posledního z Diktátorů, jménem Aladin, který se všemi silami snaží zachránit svoji milovanou zemi od demokracie.

Equalizer a Equalizer 2

Denzel Washington září v roli bývalého tajného agenta, který předstíral vlastní smrt, aby mohl jít do zapovězeného důchodu. Svůj vytoužený odpočinek však nakonec odloží, aby zachránil mladou dívku a stanul tváří v tvář brutálním ruským gangsterům. Snímek tak trochu balancuje na hraně uvěřitelnosti, kdy jeho protagonista tím, co vše dokáže připomíná superhrdinu, ale akčním snímkům lze v rámci žánru leccos odpustit. Zvláště, když je vše natočeno a zahráno natolik brilantně, jako zde.

Láska nebeská

Zdroj: Universal Pictures

Klasický snímek, který si našel cestu nejen do českých domácností v časech vánočních, vypráví příběh několika různorodých dvojic, které se s většími či menšími úspěchy potýkají s nástrahami spojenými s láskou. Zamilovaný britský premiér, žena jíž podvádí manžel, nevěsta, která se snaží získat přízeň nejlepšího kamaráda svého muže nebo spisovatel sympatizující se svou služebnou, která neumí anglicky ani slovo.

Malé ženy a Malé ženy (2019)

Louisa May Alcott napsala roku 1868 knihu o rodině, dospívání, jeho strastech a potěšeních, ale především o volbě priorit. Přestože uběhlo přes sto padesát let, je příběh stále aktuální, a právě ona volba priorit a nutnost správného rozhodování se stává díky dalším a dalším možnostem stále aktuálnějším tématem.

Mezi řádky

Zdroj: Paramount Pictures

Výborná Hilary Swank hraje v tomto poutavém příběhu o dětech ulice vychovaných v pouličních přestřelkách a s drsným postojem k životu – učitelku, která jim chce dát, co potřebují nejvíce: jejich vlastní hlas. Film je inspirován skutečnými událostmi, deníky studentů z Wilson High vyšly knižně.

Moneyball

Zdroj: Columbia Pictures

Středem pozornosti snímku podle skutečné události je manažer baseballového týmu Oakland Athletics, Billy Beane (Brad Pitt). Ten musí sestavit nový tým s nízkým rozpočtem, který bude konkurenceschopný. Beane se vydává netradiční cestou, když spojí síly s ekonomem Brandem (Jonah Hill). Společně budují tým ne podle selského rozumu, ale podle počítačové statistické analýzy. Jak to dopadne?

Scary Movie

Zdroj: Dimension Films

Komedie Scary Movie, v níž byl hlavním fackovacím panákem neméně oblíbený nízkorozpočtový slasher Vřískot, byla natolik úspěšná, že se stala prakticky kultem a následovaly ji hned čtyři pokračování, beroucí si na paškál více či méně známé počiny. Byť je humor leckdy příliš infantilní či nechutný a zkrátka hrubšího zrna, patří stále Scary Movie mezi nejvýraznější filmy s tématikou láskyplné dehonestace děsuplného filmového odvětví.

Slepičí úlet

Zdroj: DreamWorks

Na první pohled je Tweedyho slepičí farma jen další „výrobna“ vajec. Při bližším pohledu je ale vidět, jak hrozné podmínky zde panují. Majitelka vládne všemu pevnou a krutou rukou. Není tedy divu, že se parta odvážných slepic rozhodne utéct… tedy uletět. Počin z dílny Aardman Animations, nejúspěšnějších tvůrců stop-motion se dočkal celé řady pokračování a spin-offů.

Zdrojový kód

Zdroj: Studiocanal

Hlavní hrdina v podání bravurního Jakea Gyllenhaala má v rukou tisíce životů. Časová smyčka a vůbec cestování časem je nesmírně lákavé a oblíbené téma, a v tomto případě se režiséru Duncanu Jonesovi vše podařilo ukočírovat na jedničku tak, aby nakonec vznikl film, který nepůsobí přeplácaně a dává smysl.

Zombieland

Zdroj: Columbia Pictures

Jedna z dost možná nejoblíbenějších a masově nejznámějších černých zombie komedií, u níž je možné použít tvrzení „zábava pro celou rodinu.“ Hororových momentů tu totiž vskutku mnoho není, ale přesto se jedná o perfektní zábavu s příjemně nesourodou skupinkou cool postav s vlastními neotřelými zásadami přežití, kterým jednoduše ve světě plném nemrtvých nemůžete nefandit.

Čti také: Nejočekávanější novinky z produkce Netflixu v měsíci říjnu