Nevýrazný Loki 2. Recenze očekávaného seriálového návratu se zatím silně rozcházejí

Naše recenze prvních dvou epizod je už na cestě!

Nová marvelovka přichází na Disney+.
Zdroj: Marvel

Zahraniční kritici už měli možnost vidět celou druhou řadu Lokiho, jejíž první epizoda oficiálně vychází na Disney+ v pátek 6. října. Recenze se ale shodují jen zřídka. Některé z nich hlásí návrat Marvelu v nejlepší formě, jiné zase přirovnávají druhou řadu Lokiho k posledním nevýrazným filmům z tohoto universa. Tradičně skvělí mají být Tom Hiddleston a Jonathan Majors v roli Kanga, každou scénu si ale pro sebe krade Ke Huy Quan.

Druhou řadu Lokiho prozatím hodnotilo 53 recenzí na RottenTomatoes, hned 83 % z nich kladně. Palec nahoru například daly prestižní weby Empire Magazine nebo Hollywood Reporter, novinka se pro změnu nelíbila recenzentům z britského Independent a Daily Telegraph. Naši vlastní recenzi prvních dvou epizod, na které jsme byli pozvaní do kina, čekejte ještě před premiérou seriálu na Disney+.

Age of Geek: 5/5

Tato sezóna mi vrátila víru v MCU a zejména nadšení pro tuto postavu. Zařazení Ke Huy Quana jako klíčové postavy, která se objeví ve všech šesti epizodách spolu s Eugenem Corderem dodává seriálu skutečnou rozmanitost.

ComicBook: 5/5

Druhá sezóna Lokiho je mistrovskou třídou nápaditého vyprávění a představuje MCU v jeho nejlepší formě a novou strhující kapitolu ságy Multiverse, která je ohromující, monumentální a naprosto úžasná. A jako bonus, Ke Huy Quan si krade každou scénu pro sebe!

John Rocha aka The Outlaw Nation:  4,5/5

Loki 2 je zatím jedním z nejlepších seriálů od Marvelu! Navazuje na kvalitu první řady a je to dojemná, rozsáhlá, vzrušující, inteligentní a uspokojivá podívaná, která přidává nové a zajímavé vrstvy s několika skvělými novými postavami a prostředími.

Mama’s Geeky: 4/5

Tato sezóna vrhá diváky do chaotického řetězce událostí, což působí velmi účelově. Ke Huy Quan je perfektním doplňkem hereckého obsazení, přináší s sebou spoustu humoru a zábavy. Je tak skvělé být zpátky v TVA!

Collider: B+

První série se stala velmi oblíbenou, a ta druhá dokazuje, že série nejenže neztratila šmrnc, ale zůstává jedním z nejsilnějších pilířů MCU jako celku.

San Francisco Chronicle: 3/4

Je pozoruhodné, jak Hiddleston, který po svém debutu ve filmu Thor z roku 2011 hraje boha neřesti už druhou dekádu, dokáže v bývalém oblíbeném padouchovi stále nacházet neprobádané vrstvy patosu a komplexnosti.

Financial Times: 3/5

Mezi základním existenčním napětím, vtipnými odbočkami a děsivým retro-futurismem TVA se zdá, že Loki má více společného s geniálním sci-fi seriálem Severance než s nedávnými neoriginálními marvelovskými počiny.

Movieweb: 3/5

Bůh lsti se vrací a prožívá spletitá, ale báječně zábavná dobrodružství v časové apokalypse. Druhá série Lokiho si posvítí na vedlejší postavy, které bojují o záchranu a prosazení své vize TVA.

JoBlo’s Movie Network: 6/10

Některé věci se mi na této řadě líbily a stojí za to se na něj podívat už kvůli Jonathanu Majorsovi a Ke Huy Quanovi, ale je to další nevýrazný příspěvek do kdysi bezchybného Marvel Cinematic Universe.

Daily Telegraph: 2/5

Druhá řada vzala boha podvodníků Toma Hiddlestona a zbavila ho jeho ďábelské lstivosti. Postava je zredukována na bezkrevnou verzi antihrdiny, kterého diváci zbožňovali. Vítejte v hokey Loki karaoke.

Playlist: C+

Loki vypadá jako obvykle skvěle. Esoterický retro-futuristický design a strašidelná hudba také, ale temné zápletky ve stylu Dr. Who selhávají na plné čáře.

The Daily Beast

Loki byl jedním z prvních světlých bodů marvelovského Disney+. Jeho návrat je deprimující, i když ne zcela překvapivý, vzhledem k tomu, že se série v televizi i v kinech utrhla ze řetězu. Naděje pro tento kolos zábavního průmyslu možná ještě je, ale jak naznačuje Loki, čas se krátí.

Loki se vrací na Disney+.
Oficiální plakát k druhé řadě Lokiho: Zdroj: Marvel