Van Damme jako Johnny Cage v Mortal Kombat. Trailer ukazuje jeho pověstný rozštěp

Do videoherní série Mortal Kombat přichází Van Damme.

Jean-Claude Van Damme míří do Mortal Kombat.
Jean-Claude Van Damme ve filmu Krvavý sport. Zdroj: Cannon Group

Očekávanou mlátičku Mortal Kombat 1 nedávno propagoval Dave Bautista v hraném traileru, nyní ale vývojářské studio NetherRealm Studios vsadilo na ještě větší kalibr, Jean-Claude Van Damma. Právě ten se objeví ve videohře jako hratelná postava. Hvězdu 80. let navíc pojí se sérií Mortal Kombat zajímavá minulost.

Není vůbec žádným tajemstvím, že jedna z nejpopulárnějších postav Mortal Kombat našla inspiraci v kultovním filmu Krvavý sport. Řeč je o miláčkovi akčních filmů a mistrovi bojových umění, Johnnym Cageovi, který se objevil už v prvním díle v roce 1992. Hláškující bojovník se tehdy dočkal stejné obliby, jako jeho „předloha“ Van Damme ve snímku Krvavý sport, samotná belgická hvězda se ale v sérii Mortal Kombat nikdy neobjevila. Tedy až do teď, kdy jeho tvář a klasické bojové pohyby (nejen z Krvavého sportu) představil trailer na Mortal Kombat 1. Hráči nebudou ochuzeni o jeho slavný rozštěp ani dabing, který namluvil sám Van Damme. Jeho videoherní podobizna je ve skutečnosti dodatkovým skinem pro postavu Johnnyho Cage.

Pro videoherní sérii Mortal Kombat nejsou hollywoodské tváře ničím novým. V minulosti se do boje na život a na smrt pustil John Rambo v podání Sylvestera Stallona, Terminátor s tváří Arnolda Schwareneggera, RoboCop, Joker nebo vraždící maniaci Jason Voorhees a Freddy Krueger.

Mortal Kombat 1 vyjde 19. září na PlayStation 5, Xbox Series X/S, Nintendo Switch a PC.

Foto: Warner Bros. Games