One Piece překonal rekord seriálů Wednesday a Stranger Things

Foto: Netflix

Statistiky nelžou, na Netflixu se zrodil další gigantický hit. Adaptaci slavné mangy One Piece, která už dlouhá léta rovněž vychází v podobě anime, si oblíbili diváci i kritici, čímž seriál překonal rekord stanovený Wednesday a Stranger Things, pravděpodobně nejpopulárnějšími tituly z produkce Netflixu.

Diváci i kritici se shodují, že hraná verze One Piece je s velkou pravděpodobností nejlepší adaptací mangy, s jakou se kdy setkali. Kvalitní zpracování seriálu se naštěstí promítlo také do jeho sledovanosti, která opět přepsala rekordy Netflixu. One Piece se během prvního víkendu stal seriálem číslo jedna ve čtyřiaosmdesáti zemí světa, čímž porazil dosud vládnoucí hity Wednesday a čtvrtou řadu Stranger Things z minulého roku. Oba tituly se v době svého uvedení staly jedničkou v třiaosmdesáti světových končinách, One Piece je tak porazil o pouhé teritorium navíc.

Podle čísel poskytnutých platformou Netflix zaznamenala hraná adaptace One Piece během prvních čtyř dnů od premiéry 18,5 milionu zhlédnutí a zaznamenala 140 milionů hodin sledování. Hravě tak smetla i nedávnou třetí řadu podprůměrného Zaklínače (73 milionů hodin). Naproti tomu spin-off seriálu Bridgertonovi Královna Šarlota dosáhl za první čtyři dny 148 milionů zhlédnutých hodin, Noční agent debutoval s neuvěřitelnými 168 miliony hodin a třetí série Outer Banks dosáhla na 154 milionů.

One Piece je nejprodávanější manga série všech dob a seriál od Netflixu je jeho první hranou adaptací. Původní manga je epickou ságou o dobrodružství na širém moři a vypráví příběh Luffyho, nadšeného, lehce praštěného mladíka s jedinou touhou – stát se králem pirátů.

Mangu One Piece vytvořil Eiičiró Oda v roce 1997. S více než 480 miliony prodanými kopiemi se z ní stala nejprodávanější manga a nejprodávanější komiksová série na světě. Eiičiró Oda se stal nejlépe prodávaným fiktivním spisovatelem a jedním z umělců, kteří svou tvorbou ovlivnili historii japonských komiksů. Manga a anime nadále vycházejí.

Foto: Netflix