Nejdrsnější věznice světa online

Zdroj: Netflix

Nejdrsnější věznice světa je britský pořad z produkce Netflixu, který je možné sledovat online. Nejnovější 7. řada nakoukla do plzeňské věznice Bory, ve které průvodce seriálu, Raphael Rowe, řešil problémy s užívám pervitinu v Česku a chovanců za mřížemi. Seriál vychází na Netflixu s českým dabingem.

Nejdrsnější věznice světa online pouze na Netflixu

Pořad, kterým provází Raphael Rowe, je v současné době možné sledovat pouze na streamu Netflixu, Nejdrsnější věznice světa totiž vznikají v jeho produkci. Seriál vychází na Netflixu v českém dabingu, nechybí ani původní znění s titulky. Velké pozornosti se dočkala 7. série, jejíž druhá epizoda se odehrává za zdmi plzeňské věznice Bory. Českou epizodu jsme zhodnotili v tomto článku.

Ve věznici Bory je v současné době umístěno více než 1200 vězňů, což podle srpnových statistik vězeňské služby překračuje její plánovanou kapacitu přibližně o 4 %. Od svého založení v 19. století zaujímá věznice významné místo v českých dějinách. V období totality byla v letech 1949–1952 proslulá pro fyzické týrání a vraždy vězňů. Plzeňská věznice je největší v České republice.

Raphael Rowe je britský reportér a moderátor, který byl v roce 1990 neprávem odsouzen za vraždu. Odseděl si necelých 12 let. V pořadu Nejdrsnějších věznic světa navštívil nechvalně proslulé věznice v Brazílii, Kolumbii, Jihoafrické republice nebo na Ukrajině.