10 největších filmových novinek v srpnu, které uvidíme v kinech

Mluv se mnou (A24), Equalizer 3 (Sony Pictures), Meg 2 (Warner Bros.)

Zatímco kinům nadále vládne Barbenheimer, drápky už si brousí další očekávané novinky. O přízeň diváků se v srpnu porvou dva horory – velmi chválené Mluv se mnou a Pavučina, ze které se může vyklubat příjemné překvapení. Premiéru bude mít také celá řada akčních titulů, od animovaných Želv Ninja, přes béčkovou záležitost Meg 2 se Stathamem, závodní Gran Turismo nebo například třetího Equalizera.

Želvy Ninja: Mutantí chaos | 3. srpna

Po letech, kdy byly Želvy izolovány před lidským světem, se vydávají na cestu, aby si hrdinskými činy získaly srdce obyvatel New Yorku a byly přijaty jako normální teenageři. Jejich nová kamarádka April O’Neilová jim pomáhá postavit se známému zločineckému syndikátu, ten jim ale brzy přeroste přes hlavu, když se na ně vyřítí armáda mutantů. Snímek, který na první dobrou vypadá, jako by vypadl z oka animovaného Spider-Mana a jeho paralelních světů, přichází od Setha Rogena a tvůrců snímku Rodina na baterky.

Meg 2: Příkop | 3. srpna

Ponořte se do neprobádaných vod s Jasonem Stathamem a Jackym Wu, kteří vedou odvážný tým na průzkumný ponor do nejhlubších hlubin oceánu. Jejich plavba se ovšem zvrtne v chaos, když jejich misi ohrozí těžební operace a donutí je svádět vysoce riskantní boj o přežití. Meg 2: Příkop je pokračováním snímku Meg: Monstrum z hlubin, který si v pokladnách kin vedl naprosto skvěle. Mozek ale raději nechte doma, první recenze mluví o velmi tupém sequelu.

Mluv se mnou | 3. srpna

Vyvolávání duchů se stalo nejzábavnější částí místních večírků a dospívající Mia, která se chce rozptýlit v den výročí matčiny smrti, je odhodlaná se zapojit. Když se její skupinka přátel sejde na další seanci s tajemnou nabalzamovanou rukou, která slibuje přímou linku k duchům, nejsou připraveni na to, co bude následovat. Talk to Me od úspěšné společnosti A24 mělo premiéru na prestižních festivalech Sundance a Berlinale, kde posbíralo velmi kladné recenze.

Pavučina | 10. srpna

Osmiletého Petra trápí záhadné, neustálé klepání ze zdi jeho pokojíčku. Jeho rodiče trvají na tom, že se mu jen zdá. Jak se ale Peterův strach stupňuje, začíná věřit, že máma s tátou by mohli skrývat strašlivé tajemství, které by mohlo zpochybnit jeho důvěru. A co může být pro dítě děsivější než tohle? Horor, ve kterém se mimo jiné představí oblíbený herec Antony Starr z drsného superhrdinského seriálu Banda, nahání husí kůži už od prvního traileru.

Gran Turismo | 10. srpna

Film Gran Turismo sleduje vášnivého hráče videoherní série Gran Turismo, který se díky svým dovednostem stane skutečným profesionálním závodníkem. Očekávaný snímek si bere inspiraci v příběhu, který se opravdu stal. Filmové Gran Turismo přivede na plátna kin režisér Neill Blomkamp (District 9, Elysium).

#annaismissing | 10. srpna

Anna, influencerka známá svým provokativním obsahem, se na sítích tajemně odmlčí. Když patnáctiletá Nina najde fotku polonahé Anny v mobilu svého táty, rozhodne se ji vypátrat. Sled dalších událostí změní život jak Nině, tak její rodině. Thriller #annaismissing volně navazuje na úspěšnou sérii #martyisdead ověnčenou prestižní mezinárodní cenou Emmy v roce 2020.

Vocasy na tripu | 10. srpna

Když Reggieho, nezdolně optimistického border teriéra, opustí v ulicích velkoměsta jeho majitel Doug, je si Reggie jistý, že by ho jeho milovaný majitel nikdy neopustil úmyslně. Jakmile se však Reggie seznámí s bostonským teriérem Bugem, tulákem, Reggie si konečně uvědomí, že byl v toxickém vztahu, a začne vidět Douga jako bezcitného slizouna. Psí dobrodružství, které rozhodně nebude pro celou rodinu.

Blue Beetle | 17. srpna

Čerstvý absolvent vysoké školy Jaime Reyes se vrací domů pln nadějí do budoucna, aby zjistil, že domov už není takový, jaký jej opustil. Zatímco hledá smysl života, zasáhne osud, když se Jaime nečekaně střetne se starobylou relikvií obdařenou mimozemskou technologií. Vzhledem k tomu, že neuspěl druhý Shazam ani týmovka Flashe, nemá šanci na úspěch ani nový superhdina v modrém.

Jízda smrti | 24. srpna

Když úspěšnému manažerovi z Wall Street tajemný volající sdělí, že mu pod sedadlo auta nainstaloval bombu, Matt Turner (Liam Neeson) se vydává na nebezpečnou honičku napříč městem, aby splnil určitou sérii rozkazů. S dětmi uvězněnými na zadním sedadle a s bombou, která vybuchne, pokud se pokusí z auta vystoupit, se z obyčejné cesty do práce stává zvrácená hra na život a na smrt. Další neesonovka, tentokrát od režiséra Predátorů.

Equalizer 3: Poslední kapitola | 24. srpna

Od chvíle, kdy se Robert McCall (Denzel Washington) vzdal života v elitní jednotce, snaží se vyrovnat s hrůznými činy, které v minulosti spáchal, a nachází zvláštní útěchu ve službě spravedlnosti ve jménu utlačovaných. Když překvapivě zdomácní v jižní Itálii, zjistí, že jeho noví přátelé jsou pod dohledem místních zločineckých bossů. Když se události změní ve smrtící spád, McCall ví, co musí udělat: stát se ochráncem svých přátel a postavit se mafii.

Čti také: 11 nejočekávanějších srpnových novinek z Netflixu