Volné pokračování Úsměvů smutných mužů, Dvě slova jako klíč, má výpravný trailer

Foto: Bontonfilm

Adaptace stejnojmenné knihy známého českého spisovatele Josefa Formánka, kterou natočil režisér Dan Svátek (s Formánkem již spolupracoval na snímku Úsměvy smutných mužů, na které tento film volně navazuje) již brzy vstoupí do kin. Upoutávku na tento očekávaný český snímek si můžete pustit níže. Dvě slova jako klíč slibují podívanou, natáčenou mimo jiné ve Francii, Dánsku, Indii, Himalájích, New Yorku, Japonsku nebo v Indonésii…

Propletené osudy různých lidí, které se nakonec mají protnout v jeden příběh. Hluboký a dosti ambiciózně vyhlížející film, který v sobě krom výborné herecké sestavy nese i nemalý potenciál. Tak nějak by se asi dal snímek, který už brzy vstoupí na plátna kin shrnout. Mezinárodní punc snímku dodává krom zahraničních destinací i obsazení. Krom tuzemských herců se zde objeví kupříkladu i Pierre Richard.

„Na několika kontinentech se odehrávají příběhy o vztahu rodičů a dětí, o osudu a o neznámých silách, které řídí naše kroky. Japonský byznysman se chce smířit s dcerou, kterou jako malou opustil, a vydává se s ní na cestu do Himalájí. Stejně jako on, i svobodná matka v Česku dostane záhadný dopis se zásadní zprávou. Malíř a vyléčený alkoholik potkává krásnou ženu a s ní i nečekanou možnost rodinného života. Spisovatel bere svého kamaráda a jejich vnitřní démony na výpravu do indonéské džungle. Kněz v New Yorku se musí vypořádat se zvláštními sny a na samotě kdesi na břehu Baltského moře čeká starý muž na návštěvu syna. Každý z hrdinů stojí před zásadní změnou ve svém životě a jejich kroky mohou ovlivnit příběh toho druhého. Jejich samostatné cesty se začnou prolínat, a nakonec se spojí do jednoho velkého příběhu života.

V hlavních a vedlejších rolích se představí David Švehlík, Ivan Franěk, Diana Dulínková, Daniel Olbrychski, Pierre Richard, Gen Seto, Jana Nagyová Pulm, Jaroslav Dušek, Marika Šoposká, a další. O režii a scénář se postaral Dan Svátek.

Snímek Dvě slova jako klíč má premiéru už 27. července.

Foto: Bontonfilm