Posedlost humanoidního robota nabírá na obrátkách. Zneklidňující trailer představuje sci-fi T.I.M.

Foto: Altitude

Umělá inteligence zažívá rozmach ve skutečném světě, čím dál častěji se její temné stránky objevují i ve filmu. Snímek T.I.M., ve kterém se představí Eamon Farren ze seriálového Zaklínače a Georgina Campbell (V pasti: Barcelona), vrhá do popředí robotického humanoida, který převezme kontrolu nad osudem svých majitelů.

Snímek T.I.M. sleduje Abi, inženýrku robotiky, která se přestěhuje na venkov, aby pracovala pro technologickou firmu vyvíjející umělou inteligenci v podobě humanoidního služebníka. Doufá, že nová práce pro ni bude novým začátkem, který jí umožní obnovit vztah s manželem Paulem po jeho nevěře a založit rodinu. Jako benefit dostane Abi svůj vlastní prototyp T.I.M. Je nadšená. Koneckonců jsou určeny k tomu, aby změnily váš život.

Čti také: Osud lidstva je nejistý. Velkolepá sci-fi Stvořitel se představila v dalším apokalyptickém traileru

T.I.M. se jí však rychle stane posedlý. Udělá cokoli, aby zaujal Paulovo místo, a využije svého přístupu k jejich informacím, aby ji zmanipuloval a přiměl ji, aby si myslela, že ji muž znovu podvádí. Jakou naději má důvěra proti inteligenci, která dokáže hluboce zfalšovat váš hlas, získat přístup k vašemu bankovnímu účtu, ovládat zámky ve vaší chytré domácnosti a převzít kontrolu nad vaším autem bez řidiče?

S tím, jak se posedlost T.I.M. prohlubuje, není v ohrožení jen vztah Abi a Paula. Jde o jejich životy.

T.I.M. se zabývá naším strachem z umělé inteligence a technologických společností, které se předhánějí v tom, aby byly první na trhu, i když ani ony samy přiznávají, že přesně nevědí, co vypouštějí do světa. A zda nás to nezničí. Jak nedávno v jednom rozhovoru řekl Geoffrey Hinton, kmotr umělé inteligence: Představte si robota v domácnosti, kterému můžete říkat, co má dělat, a on to dokáže. Takový domácí robot bude mnohem chytřejší než vy. Jste si jisti, že by dál dělal to, co jste mu řekli?

T.I.M. dorazí na Netflix (exkluzivně jen ve Velké Británii) 16. srpna.

Foto: Altitude