Osud lidstva je nejistý. Apokalyptická sci-fi Stvořitel vyráží dech v dalším válečném traileru

Foto: 20th Century Studios

V dnešní době, kdy filmová studia servírují jeden sequel a remake za druhým, působí Stvořitel jako zjevení. Vysokorozpočtová originální sci-fi, ve které svět ovládá umělá inteligence a do boje proti ní vyráží John David Washington, se představila v dalším prvotřídním traileru, který i tentokrát doprovází skladba Dream On od Aerosmith.

Uprostřed války mezi lidskou rasou a silami umělé inteligence je Joshua (John David Washington), zocelený bývalý agent speciálních jednotek truchlící nad zmizením své ženy, naverbován, aby vypátral a zabil Stvořitele, nepolapitelného architekta vyspělé umělé inteligence, který vyvinul záhadnou zbraň s mocí ukončit válku – a zničit lidstvo samotné. Joshua a jeho tým elitních agentů se vydávají přes nepřátelské linie do temného srdce území okupovaného umělou inteligencí, jen aby zjistili, že zbraň, která má zničit svět, má podobu malého dítěte. Film se odehrává ve světě zničeném nukleárním kataklyzmatem.

Stvořitelem Stvořitele je režisér Gareth Edwards, talentovaný tvůrce, který v minulosti přinesl novou Godzillu nebo Star Wars: Rogue One. V hlavních a vedlejších rolích se představí Gemma Chan, John David Washington, Allison Janney, Ralph Ineson, Ken Watanabe a mnoho dalších.

The Creator má premiéru 5. října.

Foto: 20th Century Studios