V budoucnosti se děti rodí z přenositelných vajíček. Sci-fi satira The Pod Generation poutá pozornost

Foto: Scope Pictures

Emilia Clarke ze Hry o trůny a Marvel seriálu Tajná invaze zažije vskutku netradiční těhotenství. Jak ale ukazuje trailer na sci-fi satiru The Pod Generation, budoucnost, ve které se dětí rodí z umělých, mobilních podů (vajíček), je na sdílené těhotenství připravena. V lednu měl snímek světovou premiéru na festivalu Sundance, odkud si ovšem odnesl rozporuplné reakce.

The Pod Generation se odehrává ve světě blízké budoucnosti, kde je umělá inteligence na vzestupu a kde technologie překonala přírodu téměř ve všech aspektech života. Snímek sleduje Rachel (Emilia Clarke) a Alvyho (Chiwetel Ejiofor), newyorský pár, který je připraven založit rodinu. Rachel, jako manažerka rostoucí technologické společnosti, získá vytoužené místo v Děložním centru, které nabízí párům možnost sdílet těhotenství na rovnoprávnějším základě prostřednictvím mobilních umělých děloh neboli podů. Alvy, botanik a milovník v oblasti přírodního prostředí, má pochybnosti, ale láska k Rachel ho přiměje ke změně názoru. A tak začíná divoká jízda na jejich cestě k rodičovství.

The Pod Generation přichází od režisérky a scénáristky Sophie Barthes, která se vrátila na plátna kin po dlouhých devíti letech. Naposledy uvedla snímek Paní Bovaryová (2014), v roce 2009 debutovala filmem Duše Paula Giamattiho. Ústřední pár ve filmu tvoří Emilia Clarke a Chiwetel Ejiofor.

Snímek zamíří do amerických kin 11. srpna.

Foto: Scope Pictures