Démon Valak má nevyřízené účty. Trailer představuje horor Sestra II a děsivé lekačky

Foto: Warner Bros.

Démon Valak ještě neřekl poslední slovo. V září se totiž vrátí na plátna kin v připravovaném sequelu Sestra II. Horor ze světa V zajetí démonů se právě představit v traileru, který nešetří lekačkami a potemnělou atmosférou. Jde již o devátý film z tohoto universa. Na plátna kin ho přivede režisér Michael Chaves.

Pokračování hororu Sestra se odehrává v roce 1956, čtyři roky po prvním filmu, a děj se přesouvá z Rumunska do Francie. Tam je zavražděn kněz a sestra Irena se znovu setkává tváří v tvář démonovi Valakovi. Do hlavní role se vrací Taissa Farmiga (její matka Vera Farmiga hraje ve všech dílech V zajetí démonů), v roli démonické jeptišky se znovu představí Bonnie Aarons.

Démon Valak je v grimoárech (středověká kniha o čarodějnických praktikách) popisován jako dítě s andělskými křídly, které jezdí na dvouhlavém drakovi. Podobu démonické jeptišky tak získal až ve filmech V zajetí démonů.

Sestra II se odehrává ve světě hororové série V zajetí démonů, stejně jako trilogie Annabelle a La Llorona: Prokletá žena. Posledním snímkem tohoto universa, který vytvořil pro velké plátno James Wan, bylo V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz. Filmy se inspirují případy Eda a Lorraine Warrenových, skutečnými vyšetřovateli paranormálních aktivit.

Režisérem snímku je Michael Chaves, která má se sérií bohaté zkušenosti. V roce 2019 uvedl na plátna kin La Lloronu: Prokletou ženu, o dva roky později pak V zajetí démonů 3: Na Ďáblův příkaz. Scénář napsala Akela Cooper, která spolupracovala také na hororu Jamese Wana Zhoubné zlo.

Sestra II má premiéru v kinech 7. září.

Foto: Warner Bros.