11 nejočekávanějších novinek v červenci mimo Netflix

Foto: Nebe s.r.o. (TBS), Nadace (Amazon), Special Ops: Lioness (Paramount+)

Netflix v červenci jede vlastní ligu, nouze o zajímavé novinky (převážně seriálová pokračování) nebude ani na konkurenčních adresách. HBO Max přivede na obrazovky novou minisérii Stevena Soderbergha Full Circle a třetí řadu Supermana a Lois, Futurama zakotví se zbrusu novou osmou řadou na streamu od Disneyho. Velkolepě vypadá také druhá sezóna fantasy Nadace z dílny Amazonu. Premiéru bude mít i několik novinek, kterých se v našich končinách zatím oficiální cestou nedočkáme. Special Ops: Lioness by jednoho dne mohlo zavítat na SkyShowtime, Strážce pořádku: City Primal zase na Disney+.

Co děláme v temnotách – 5. řada | 13. července | Hulu

Co děláme v temnotách je seriál natočený v dokumentárním stylu, který nahlíží pod pokličku každodenních (nebo spíše každonočních) životů tří upírů žijících pospolu už stovky let na Staten Islandu. Samozvaným vůdcem skupiny je Nandor Neúprosný, velký válečník a dobyvatel z Osmanské říše. Zatímco Disney+ uvede čtvrtou řadu, na Hulu bude debutovat řada pátá.

Full Circle – 1. řada | 13. července | HBO Max

Vyšetřování zpackaného únosu odhalí dlouho skrývaná tajemství, která spojují různé postavy a kultury v současném New Yorku. Full Circle je kriminální série, která se na daný zločin dívá z neobvyklého úhlu. V centru seriálu je vyšetřování pokusu o únos, při němž je ohrožen syn newyorského právníka. Jak ale pokračuje vyšetřování, do něhož jsou zapojeni agentka USPIS a její nadřízený, odhalují se v současném New Yorku dávno pohřbená tajemství. Šestidílnou minisérii natočil Steven Soderbergh.

Nadace – 2. řada | 14. července | Apple TV+

Knižní série Nadace Isaaca Asimova obsahuje sedm knih, které autor napsal v průběhu 49 let a do stejného prostředí zasadil i řadu svých povídek. Příběh seriálu se odehrává zhruba dvacet tisíc let v budoucnosti a děj se točí kolem vědy zvané psychohistorie – vědy, která umí pracovat s matematikou takovým způsobem, že díky jejím postupům lze odhalit budoucnost. Apple TV+ láká na druhou sezónu opravdu velkolepě, její děj se bude odehrávat po sto letech od finální epizody první řady.

Strážce pořádku: City Primal | 18. července | Hulu

Raylan Givens odjel z Kentucky do Miami, kde pokračuje v práci amerického šerifa a zároveň pomáhá vychovávat svou dceru. Brzy se ocitá v Detroitu, kde pronásleduje Oklahomského divocha Clementa Mansella, který uniká detroitské policii. Pokračování seriálu Strážce pořádku z roku 2010.

Special Ops: Lioness | 23. července | Paramount+

Seriál inspirovaný skutečným programem americké armády, sleduje život Joe (Zoe Saldaña), která se snaží najít rovnováhu mezi osobním a válkou zmítaným profesním životem u CIA. Program Lvice, na který dohlíží Kaitlyn Meade (Nicole Kidman) a Donald Westfield (Michael Kelly), angažuje mariňačku Cruzovou (Laysla De Oliveira), aby v utajení působila po boku Joe mezi mocipány státního terorismu ve snaze CIA zmařit další 11. září. Od současného krále televizní zábavy Taylora Sheridana.

Futurama – 8. řada | 24. července | Disney+

Po letité přestávce se Futurama vítězoslavně vynořila z kryogenické trubice s kompletním původním obsazením a nedotčeným satirickým duchem. Ve zbrusu nových epizodách nové série si každý najde něco pro sebe. Zatímco se ve městě objevuje nová pandemie a posádka prozkoumává budoucnost vakcín, bitcoinů, Cancel culture a streamované televize, na pozadí vrcholí epický milostný příběh Frye a Leely.

Twisted Metal – 1. řada | 27. července | Peacock

V postapokalyptické pustině dostane John Doe, upovídaný mlékař se ztrátou paměti, úkol projít zpustošeným světem a doručit záhadný balíček. Spolu s asistencí Quiet, zbrklé zlodějky aut, čelí Doe příležitosti, která mu může naprosto změnit život (k lepšímu nebo horšímu). Bude se ale muset postavit bezohledným nájezdníkům ve smrtících a ničivých vozidlech a holdě mutantů. Seriál inspirovaný stejnojmennou sérií videoher.

Harley Quinn – 4. řada | 27. července | HBO Max

Foto: Max

Harley Quinn se konečně jednou provždy rozešla s Jokerem a pokouší se prosadit jako královna zločinu v Gotham City. V seriálu vystupují Harley Quinn, Poison Ivy a celá řada starých i nových hrdinů a padouchů z vesmíru DC. Podívaná plná brutalit a přepáleného příběhu, který rozhodně není pro děti.

Good Omens – 2. řada | 28. července | Prime Video

U dveří knihkupectví zběhlého anděla Azirafala se objeví nahý archanděl bez vzpomínek na to, kdo je a jak se tam dostal. To extrémně zkomplikuje životy jak Azirafala, tak démona ve výslužbě Crowleyho. Nebe i Peklo se zoufale snaží uprchlého archanděla najít. Crowley a Azirafal se pokusí spravit lidský románek a jejich situace se stává stále nebezpečnější. Jak v minulosti, tak v přítomnosti.

Nebe s.r.o. – 4. řada | HBO Max

V postapokalyptické budoucnosti čelí bojovník z pustiny (Daniel Radcliffe) a nelítostná vojevůdkyně (Geraldine Viswanathan) nejstrašnější noční můře ze všech, když se usadí na předměstí. Čtvrtá řada nazvaná Konec světa měla mít premiéru již v lednu tohoto roku na kabelovce TBS, nakonec se ale na americké obrazovky podívá až desátého července. První epizoda se zkraje roku objevila na streamovací službě HBO Max (s českými titulky), záhy ale byla stažena.

Superman a Lois – 3. řada | HBO Max

Clark a Lois nyní společně pracují ve smallvillských novinách a užívají si poklidu na malém městě. Loisina rovnováha mezi pracovním a soukromým životem je však vystavena zkoušce, když tajný úkol odhalí smrtícího nepřítele, který přísahá, že navždy změní osud rodiny Kentových.

13 nejočekávanějších Netflix novinek v červenci