Horor Birth/Rebirth varuje před zahráváním si s mrtvými. Trailer představuje šokující variaci na Frankensteina

Foto: IFC Films

Na festivalu Sundance měl premiéru sci-fi horor Birth/Rebirth. Podle prvních ohlasů jsou dané momenty snímku natolik brutální, až někteří diváci byli nuceni opustit projekci a nadýchat se čerstvého vzduchu. Příběh o dvou nepravděpodobných spřízněných duších, které se najdou uprostřed tragédie, je znepokojivý a dojemný zároveň. Nadšené recenze z RottenTomatoes stíhá uvedení prvního traileru.

Rose je patoložka, která dává přednost práci s mrtvolami před společenskými kontakty. Má také jednu posedlost – oživování mrtvých. Celie je zdravotní sestra na porodnici, která svůj život zasvětila upovídané šestileté dceři Lile. Jednoho nešťastného dne se jejich světy střetnou. Obě ženy a mladá dívka se vydávají na temnou cestu bez návratu, na níž budou nuceny čelit tomu, jak daleko jsou ochotny zajít, aby ochránily to, co je jim nejdražší.

Čti také: Emma Stone je Frankensteinovo monstrum. Originální sci-fi Poor Things se představilo v zábavném traileru

Kritici o snímku napsali, že jde o ďábelskou a atmosférickou variaci na klasické legendy o monstrech a vítaný přírůstek do jistého hororového subžánru. Má jít o fascinující, mrazivý a komplikovaný příběh, který všichni hlavní představitelé krásně prodávají. Jeden z nejlepších hororových nápadů, který se zrodil za poslední roky. Režisérku Lauru Moss se vyplatí sledovat i v budoucnu.

Birth/Rebirth je režijním debutem Laury Moss. V hlavních rolích se představí Judy Reyes (Scrubs) a Marin Ireland (Kostlivec). Film má americkou premiéru 18. srpna, v minulosti se objevil na festivalech Sundance, ve Phoenixu, Dallasu a mnoha dalších. Uvedení v Česku není v plánu.

Foto: IFC Films