Emma Stone je Frankensteinovo monstrum. Originální sci-fi Poor Things se představilo v zábavném traileru

Foto: Searchlight Pictures

Režisér Favoritky a Humra, Yorgos Lanthimos, znovu spojil síly s Emmou Stone, tentokrát na adaptaci Poor Things, která je v podstatě dalším zpracováním Frankensteina. Ve velmi originálním filmu uvidíme také Willema Dafoea a Marka Ruffala. Trailer slibuje mnoho bizarních momentů a pohled do fantaskních světů.

Mladou ženu Bellu Baxterovou (Emma Stone) přivede zpět k životu vědec Dr. Godwin Baxter (Willem Dafoe). Bella je zmatená ohledně své identity a světa kolem sebe a pod vedením doktora Godwina se snaží naučit zpět způsoby života. Nemůže se však ubránit pocitu, že je v pasti a ztracená, a tak uniká na dobrodružnou cestu do jiného světa s pochybným právníkem Duncanem Wedderburnem (Mark Ruffalo). Během své cesty napříč různými podobami a předsudky doby Bella roste a hledá odpovědi, to vše v naději na osvobození.

Román Poor Things se zabývá tématy identity, sociální nerovnosti, feminismu, mezilidských vztahů a paměti, a to temně vtipnou optikou, kombinující historické události a různé žánry. Sám jeho spisovatel Alasdair Gray se prezentuje jako editor textu, bude tedy velmi zajímavé sledovat, jak se tato struktura adaptuje do filmu.

Poor Things mají americkou premiéru 8. září. Uvedení v Česku prozatím není v plánu.

Foto: Searchlight Pictures