Stroj času ji vrátil manžela, následky jsou ale zdrcující. Snímek Aporia si hraje s oblíbeným prvkem sci-fi

Foto: Well Go USA Entertainment

Skromných a dobrých sci-fi filmů není nikdy dost. Naší pozornosti se nevyhne ani snímek Aporia, ve kterém Judy Greer cestuje do minulosti, aby zachránila svého muže. Jak už to ale bývá, změna minulosti má nedozírné následky v přítomnosti. Trailer slibuje emotivní příběh, výborné herce v titulních rolích a netradičně pojatou myšlenku cestování časem.

Od chvíle, kdy Sophie (Judy Greer) ztratila manžela Mala (Edi Gathegi) při strašlivé nehodě, při níž řídila opilá, se snaží zvládat zničující zármutek, práci na plný úvazek a výchovu zdrcené dospívající dcery (Faithe Herman). Když jí manželův nejlepší přítel Jabir (Payman Maadi), bývalý fyzik, prozradí, že sestrojil stroj na ohýbání času, který by mohl vrátit její život do starých kolejí, bude Sophie postavena před nelehkou volbu – a nepředvídatelné následky.

Čti také: Cestováním v čase si výborným způsobem pohrávala také francouzská krimi minisérie Vortex, která minulý měsíc zakotvila na Netflixu

Sci-fi snímek Aporia natočil režisér Jared Moshe, tvůrce poměrně dobrého westernu The Ballad of Lefty Brown (2017). V hlavních rolích se představí Judy Greer, Edi Gathegi a Payman Maadi. Aporia bude mít premiéru koncem července na kanadském filmovém festivalu Fantasia, v srpnu pak zavítá do vybraných amerických kin.

Foto: Well Go USA Entertainment