Změna minulosti má následky v přítomnosti. V kriminálním sci-fi seriálu Vír dochází k nečekané chybě ve virtuální realitě

Foto: France Télévisions

Na Netflix přichází francouzský sci-fi seriál Vír (Vortex). Titul doprovázejí nadšené ohlasy, novinka totiž měla televizní premiéru již v prosinci minulého roku. Těšit se mohou hlavně fanoušci žánru sci-fi, cestování v čase a netradičních kriminálek.

Píše se rok 2025 a technologie virtuální reality pokročila natolik, že se pro policii stala cenným nástrojem pro řešení zločinů. Tato technologie, která připomíná simulátor ze světa Star Treku, umožňuje Ludovicovi analyzovat detaily z místa činu, kde byla na pláži nalezena utopená žena – aniž by tam musel být. Nástroj však není bez chyb a právě díky chybě se Ludovic může znovu spojit s Mélanií, matkou své dcery Juliette, a životní láskou – ženou, která zemřela před sedmadvaceti lety. Změna minulosti však má díky motýlímu efektu následky v přítomnosti.

Šestidílná minisérie Vír měla premiéru již v minulém roce, širšímu publiku se ovšem představí až nyní. Uvedení na Netflixu doprovázejí nadšené ohlasy, například na IMDB se seriál dočkal přívětivého hodnocení 7,4 z deseti. Vír je francouzská minisérie s prvky fantasy, sci-fi a kriminálního thrilleru. Za seriálem stojí tvůrce Sarah Farkas, režii obstaral Slimane-Baptiste Berhoun (Groom), v hlavní roli se představí Tomer Sisley.

Netflix uvede Vír (Vortex) 2. července.

Foto: France Télévisions