Portál do jiné dimenze, boj o budoucnost naší civilizace. Trailer na českou fantasy Vědma je plný vizuálních triků

Foto: Voyo

Fantasy rozhodně nepatří mezi nejtradičnější žánry české produkce. V posledních letech se o jeho popularitu ale postarala dvojdílná pohádka Princezna zakletá v čase, která se divákům a kritikům poměrně líbila. Seriál Vědma, který uvede streamovací služba Voyo, bude chtít na úspěch celovečerních titulů navázat. Samotný trailer slibuje portál do jiné dimenze, boj o budoucnost naší civilizace a mnoho vizuálních triků. Uveden byl také půlhodinový dokument z natáčení.

Svět, jak ho známe, končí. Podle legendy se má na Zemi objevit Vědma, která otevře portál do jiné dimenze a umožní lidem přejít do vyšší úrovně vědomí, kde zlo neexistuje. Její příchod očekává v Praze rodina alchymisty Filipa Antonína, který zde žije od rudolfínské doby. Již čtyři sta let využívá starobylou technologii k čerpání síly z lidské zloby. S příchodem Vědmy začíná boj světla a temnoty o budoucnost naší civilizace. Láska nebo nenávist? Co ovládne váš život?

Čti také: České sci-fi Bod obnovy vypadá famózně. Trailer nás bere do roku 2041

Režisérem fantasy seriálu Vědma je Jakub Kroner, tvůrce filmů Šťastný nový rok a Love nebo seriálů Kuchyňa a Milenky. V hlavních rolích se představí Dagmar Havlová, Jaroslav Dušek, Josef Trojan, Annet Charitonova, Gabriela Marcinková, Ivan Franěk, Vica Kerekes a mnoho dalších.

Seriál Vědma má premiéru na Voyo 16. června.

Foto: Voyo