České sci-fi Bod obnovy vypadá famózně. Trailer nás bere do roku 2041

Foto: Bioscop

Tohle zřejmě nikdo nečekal. Teaser k českému sci-fi snímku Bod obnovy směle konkuruje zahraniční produkci. Film odehrávající se v roce 2041 na první pohled připomíná videoherní Cyberpunk 2077. Očekávání jsou opravdu vysoká, budou naplněna?

Představte si, že žijete v roce 2041, kdy máte právo být oživeni, když se vám stane nehoda či zemřete nepřirozenou smrtí. Stačí si jen pravidelně vytvářet digitální zálohu své osobnosti – BOD OBNOVY. Agentka Em právě dostává do rukou případ, kdy byla základní pravidla obnovy porušena. Bod obnovy oběti byl smazán a Em tak má před sebou výjimečný zločin. Strhující příběh zasazený do blízké budoucnosti, kdy technologie budou zaručovat lepší život a lidé si budou moci zaplatit jeho prodloužení. Nebo ne?

„Fascinuje mě objevování nového světa, který je nám téměř nadosah. Pod svojí žánrovou slupkou je Bod Obnovy příběhem o morálních dilematech společnosti,“ přibližuje svůj motiv režisér Robert Hloz.

Snímek Bod obnovy přichází od debutujícího režiséra Roberta Hloze, kterému sci-fi rozhodně není cizí. Již v jeho studentských filmech Přechodné vědomí a Numbers hrál tento žánr důležitou roli. Robert Hloz v minulosti točil také reklamní spoty pro LG, s krátkým snímkem Mlýn vyhrál Noc filmových nadějí (2011). Scénáristy Bodu obnovy jsou Tomislav Čečka (Specialisté) a Zdeněk Jecelín (Marťanské lodě, Případ Roubal).

V hlavní roli ambiciózní kriminalistky, která má za úkol vyřešit vraždu jednoho z autorů revoluční technologie tzv. Obnovy, obsadil režisér Hloz nový herecký objev Andreu Mohylovou. Další postavy ztvární Matěj Hádek, Václav Neužil, Karel Dobrý, Milan Ondrík nebo Iveta Dušková.

Bod obnovy má premiéru v kinech 21. září.

Foto: Koncept k filmu Bod obnovy. Zdroj: Smart Communication
Foto: Bioscop