10 výborných filmů na Netflixu, o kterých jste možná neměli ani tušení

Foto: Pátrání (Sony Pictures), Smrtící ticho (Saban Films)

Na Netflixu v posledních dnech a týdnech rozhodně není nouze o áčkové novinky. V minulém týdnu měl premiéru dokumentární Arnold a akční Čmuchalové, v tom aktuálním pak nová řada Black Mirror nebo akční nářez natočený v Česku Vyproštění 2. Není tedy divu, že se hromada titulů odsunula na druhou kolej. Na Netflixu stále zle najít výborné tituly, o kterých jste možná neměli ani tušení.

12 nezdolných sirotků

Strhující příběh týmu amerického fotbalu Mighty Mites ze sirotčince Fort Worth, který se během velké hospodářské krize probojoval od skromných začátků, kdy hráči neměli ani na boty, až na texaský šampionát. Podvyživení chlapci se v průběhu vítězné sezóny stali inspirací pro své město i celý národ, a dokonce zaujali i prezidenta Franklina D. Roosevelta. Ve filmu podle skutečné události se představí Luke Wilson, Robert Duvall nebo Martin Sheen.

Čas probuzení

Foto: Columbia Pictures

Neurolog na svém katatonickém pacientovi testuje nový experimentální lék. Ten ho přivede zpět k životu a po 30 letech v komatu se musí vyrovnat se životem dospělého muže. Robin Williams a Robert De Niro v dramatu natočeném podle skutečné události, které si vysloužilo tři nominace na Oscara. Jeden z nejsilnějších filmových zážitků ze začátku 90. let minulého století. Natočila Penny Marshall (Velký).

Erryho směsky

Ambiciózní neapolský DJ a jeho dva bratři začnou v 80. letech kupčit s padělky audionahrávek a stanou se z nich překvapivě vlivní producenti, kterým jde po krku policie. Od tvůrce komedie Rose Island, která se v roce 2020 stala jedním z nejpohodovějších filmů vůbec. Snímek Erryho směsky nabízí skvělý soundtrack a výbornou atmosféru osmdesátých let.

Mlha

Foto: Darkwoods Productions

Výtvarník David (Thomas Jane) se společně se svým synem Billym a nepříjemným sousedem Nortonem ráno po neobvykle silné bouři vydávají do nedalekého městečka nakoupit zásoby. Krátce po jejich příjezdu supermarket obklopí hustá a tajuplná mlha, která, jak se zdá, v sobě ukrývá cosi vražedného a děsivého… Režisér a scénárista Frank Darabont, známý především filmovým zpracováním románů Stephena Kinga Vykoupení z věznice Shawshank a Zelená míle natočil ještě jedno úžasné zpracování povídky Mistra hororů.

Mrazivá pomsta

Ve strhujícím akčním thrilleru plném černého humoru, hraje Liam Neeson Nelse Coxmana, muže od rodiny, jehož klidný život s manželkou (Laura Dern) je obrácen vzhůru nohama, když jim za podivných okolností zemře syn. Nels začne pátrat po pravdě o smrti svého potomka na vlastní pěst a jeho touha po spravedlnosti se rychle změní v krutou mstu. Poměrně nedoceněný thriller od režiséra Vzkazu v lahvi nebo Boje sněžného pluhu s mafií.

Pátrání

Když Davidovi (John Cho) zmizí šestnáctiletá dcera, policie se pouští do vyšetřování. O 37 hodin později ale nemá žádnou stopu a David se rozhodne prohledat jediné místo, kam se ještě nikdo nepodíval: její laptop. V supermoderním thrilleru, jehož vyprávění se odvíjí prostřednictvím zařízení, která používáme ke každodenní komunikaci, musí David nalézt digitální stopy jeho dcery dřív, než nadobro zmizí. Skvělý John Cho, skvělé provedení, nečekané rozuzlení.

Pok-sun nesmí přežít

Gil Bok-Soon je nájemná vražedkyně pracující pro společnost M. K. Ent. Mezi kolegy je vysoce ceněná a úspěšnost jejich misí je stoprocentní. Je také svobodnou matkou Jae-yeonga, uzavřeného teenagera, který studuje na prestižní soukromé škole. Krátce předtím, než má Bok-Soon prodloužit pracovní smlouvu, je jí přidělena práce, kterou není ochotna plnit. Jihokorejský akční thriller je směsicí rodinného dramatu a Johna Wicka v sukni.

Otec

Otec je střízlivý, realistický rodinný příběh, který bez sentimentu ukazuje emocionálně intenzivní pohled na svět očima muže trpícího demencí. Dramatická ukázka fyzických ztrát, které se objevují spolu se ztrátami duševními. Anthonymu je 80 let, ale odmítá jakoukoli pomoc své dcery. Jak se snaží pochopit měnící se okolnosti, začíná pochybovat o svých blízkých, o své vlastní mysli a dokonce i o vnímání vlastní reality.

Smrtící ticho

Lovec s temnou minulostí se pustí do pátrání po zabijákovi, který kdysi mohl mít prsty v únosu jeho dcery. Zaplete se přitom ale do velmi nebezpečné hry na kočku a myš. Nikolaj Coster-Waldau v dalším povedeném thrilleru, po jehož boku se představila Annabelle Wallis. Jedno z nejpříjemnějších překvapení roku 2020, které nešetří akcí a hutnou atmosférou.

Zátah 2

Dvojka navazuje přímo na konec jedničky, ale už jen samotná synopse dává tušit, že se oproti předchozí části vydáme trochu jiným směrem. Berandal je totiž tak trochu jiný film, než Redemption. Evans ubral na tempu vypravování a rozšiřuje svět do hloubky novými liniemi a pracuje s více postavami. V čele dění stojí mlátička s hereckým talentem Iko Uwais, jehož postava se po zpackaném zátahu v Redemption musí rychle oklepat, neboť se díky svému policejnímu šéfovi dostává do nebezpečné hry.