Omlazený Ford, zběsilá jízda na tříkolce. Indiana Jones baví v našlapaném traileru

Foto: Walt Disney

Nový Indiana Jones ozdobil festival v Cannes, teď se celému světu připomíná v dalším, mírně zkráceném traileru. Prostor v něm dostává samotný titulní hrdina, padouch Mads Mikkelsen i Phoebe Waller-Bridge, kterou si první diváci tohoto očekávaného snímku naprosto zamilovali. Nových záběrů je ale minimum.

Indy se ocitá v nové éře, blíží se mu důchod a zápasí s tím, jak zapadnout do světa, který jako by ho přerostl. Když se však chapadla až příliš známého zla vrátí, musí si Indy znovu nasadit klobouk a vzít do ruky bič, aby se ujistil, že starobylý a mocný artefakt nepadne do nesprávných rukou.

Indiana Jones patří mezi nejikoničtější hrdiny kinematografie. Původní trilogie patří k tomu nejlepšímu, co může dobrodružný žánr nabídnout. Čtvrtý film pak byl přešlapem, na který se skoro všichni fanoušci snaží raději zapomenout. O slovo se nyní v dalším traileru hlásí v pořadí již pátý snímek s nejznámějším archeologem, který vzešel z mysli Stevena Spielberga a George Lucase na základě vzpomínek na hrdiny komiksů a příběhů, které milovali jako děti. Jsou v něj vkládána velká, ale opatrná očekávání už jen proto, že půjde pravděpodobně o loučení s postavou, ale i proto, že jde o první díl ságy, který nenatočil Spielberg, nýbrž James Mangold, režisér posledního Wolverina nebo závodnického hitu Le Mans ’66.

Film má premiéru 29. června 2023.

Foto: Falcon