Ne o moc lepší, než Křištálová lebka. První reakce na nového Indiana Jonese se rozcházejí

Foto: Walt Disney

Letošní Cannes má za sebou uvedení jednoho z nejočekávanějších filmů léta. Řeč je o Indianu Jonesovi a nástroji osudu. Poslední díl s Harrisonem Fordem (herec bude na festivalu oceněn prestižní Zlatou palmou) v roli ikonického dobrodruha tak sklízí na internetu prví ohlasy, ne všechny jsou ale přívětivé. Dokonce došlo na přirovnání k nejslabšímu díle série Království křišťálové lebky, jiné ale zase mluví o nové klasice.

Indiana Jones je zpět. Sice bez Spielberga, ale se zkušeným Jamesem Mangoldem na palubě. První reakce na film přirovnává posledního Indyho k sedmým Star Wars. Nástroj osudu se prý snaží hlavně nic nezkazit a potěšit fanoušky série. Film je zábavný a má skvělou akci, jeden z diváků jej dokonce označil za vzrušující. Diváci v Cannes také vyzdvihli náramně obsazenou Phoebe Waller-Bridge, která hraje kmotřenku titulního hrdiny. Naprosté nadšení ovšem hlásí Atom, který nového Indyho označil za novou klasiku a jeden z nejlepších filmů všech dob. Nejinak na tom jsou i další ohlasy, film prý zdědil Spielbergova ducha a je na něm poznat maximální péče. Zřejmě nejkritičtější tweet mluví o překvapivě průměrném díle, který není o moc lepší, že předešlé Království křišťálové lebky. Autor navíc napsal, že vůbec neví, co se stalo na konci filmu. Na serveru Gamesradar se již objevila první plnohodnotná recenze, ve které se píše o skvělé formě Harrisona Forda a velmi uspokojivém mixu akce, humoru a emocí. Film zde dostal známku 4/5.

V očekávaném snímku se Indy ocitá v nové éře, blíží se mu důchod a zápasí s tím, jak zapadnout do světa, který jako by ho přerostl. Když se však chapadla až příliš známého zla vrátí, musí si Indy znovu nasadit klobouk a vzít do ruky bič, aby se ujistil, že starobylý a mocný artefakt nepadne do nesprávných rukou.

Film má premiéru 29. června 2023.

Foto: Walt Disney