Návrat Černého zrcadla v pěti přelomových příbězích. Šestá řada se ukázala v naprosto lahodné upoutávce

Foto: Netflix

Šestá řada Černého zrcadla (Black Mirror) se připomíná v plnohodnotném traileru, který doprovází zveřejněné datum premiéry. Fanoušci tohoto skvělého počinu se mohou těšit na pět nových příběhů již v polovině června. Samotná upoutávka pak navazuje na původní teaser a jednotlivé epizody představuje detailněji.

Britské Černé zrcadlo (původně vysílané na Channel 4) je antologií samostatných příběhů, zasazených do blízké budoucnosti. Tak blízké, že se v mnoha ohledech prolíná s dobou, kterou právě prožíváme. Mrazivě černohumorná série se prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství zamýšlí nad nečekanými a často nezamýšlenými důsledky prudkého rozvoje technologií a velmi trefně zachycuje těkavý neklid současného moderního světa.

Tvůrce seriálu Charlie Brooker se pouští do nových prvků, vydává se na místa, kam si slíbil, že se nikdy nevydá, a rozšiřuje parametry antologického seriálu. „Vždycky jsem měl pocit, že by se v Černém zrcadle měly objevovat příběhy, které jsou od sebe zcela odlišné. Měl by to být seriál, který nelze snadno definovat a který se může neustále znovu objevovat. Takže částečně jako výzvu a částečně proto, abych udržel věci svěží pro mě i pro diváky, jsem tuto sezónu začal tím, že jsem záměrně vyvrátil některé ze svých vlastních základních předpokladů o tom, co lze očekávat.“

Ani tentokrát nebude nouze o filmové a seriálové hvězdy. V šesté sérii Černého zrcadla se představí například Aaron Paul, Zazie Beetz, Salma Hayek, Josh Hartnett, Annie Murphy, Michael Cera, nebo Kate Mara.

Šestá řada Černého zrcadla má premiéru na Netflixu 15. června.

Foto: Netflix