Nepředvídatelné a svěží. Trailer šestého Černého zrcadla se vydává do neznáma

Aaron Paul v Černém zrcadlu. Zdroj: Netflix

Fanoušci seriálu Black Mirror (Černé zrcadlo) čekají na novou sezónu už dlouho, přesněji čtyři roky. To znamená, že nové díly budou jako obvykle přivítány s velkým očekáváním. Šestá série, která bude mít premiéru už letos v červnu, se představila v teaseru slibujícím velmi zajímavé věci, spoilerům se naštěstí šikovně vyhnul.

Britské Černé zrcadlo (původně vysílané na Channel 4) je antologií samostatných příběhů, zasazených do blízké budoucnosti. Tak blízké, že se v mnoha ohledech prolíná s dobou, kterou právě prožíváme. Mrazivě černohumorná série se prostřednictvím technologicko-paranoidního podobenství zamýšlí nad nečekanými a často nezamýšlenými důsledky prudkého rozvoje technologií a velmi trefně zachycuje těkavý neklid současného moderního světa.

Salma Hayek v Černém zrcadlu. Zdroj: Netflix

Tvůrce seriálu Charlie Brooker se pouští do nových prvků, vydává se na místa, kam si slíbil, že se nikdy nevydá, a rozšiřuje parametry antologického seriálu. „Vždycky jsem měl pocit, že by se v Černém zrcadle měly objevovat příběhy, které jsou od sebe zcela odlišné. Měl by to být seriál, který nelze snadno definovat a který se může neustále znovu objevovat. Takže částečně jako výzvu a částečně proto, abych udržel věci svěží pro mě i pro diváky, jsem tuto sezónu začal tím, že jsem záměrně vyvrátil některé ze svých vlastních základních předpokladů o tom, co lze očekávat.“

Ani tentokrát nebude nouze o filmové a seriálové hvězdy. V šesté sérii Černého zrcadla se představí například Aaron Paul, Zazie Beetz, Salma Hayek, Josh Hartnett, Annie Murphy, Michael Cera, nebo Kate Mara.

Šestá řada Černého zrcadla má premiéru na Netflixu v červnu tohoto roku. Přesnější datum bude ještě upřesněno.

Foto: Netflix