Během silvestrovské noci odstřelil na 30 lidí. To Catch a Killer je nekompromisní thriller od režiséra geniálních Divokých historek

Foto: Vertical Entertainment

Výborně natočený kriminální thriller To Catch a Killer má skvělé herce v titulních rolích a režiséra Divokých historek za kamerou. Hon na odstřelovače, který během silvestrovské noci zastřelil téměř třicet lidí, byste si rozhodně neměli nechat ujít.

Eleanor je mladá a talentovaná policistka, která se potýká s démony své minulosti. Její šéf Lammark, hlavní vyšetřovatel FBI, ji najme, aby pomohla vyprofilovat a vypátrat odstřelovače, který páchá sérii zdánlivě nesouvisejících masových vražd. Vzhledem ke své zmučené psychice je Eleanor možná jedinou osobou, která dokáže pochopit mysl útočníka a přivést ho před spravedlnost.

Kriminálka To Catch a Killer je prvním anglicky mluveným filmem uznávaného argentinského režiséra Damiána Szifróna, který usedl za kamery filmu po dlouhých devíti letech. Jeho minulý snímek Divoké historky je naprostým filmovým klenotem, který jsme v recenzi obodovali devíti body z deseti. Režisérův rukopis je jasně čitelný i v novince s brilantní Shailene Woodley v roli problémové policistky. V poměrně svěží, napínavé a zároveň oldschoolové kriminálce hraje hlavního vyšetřovatele neméně výborný Ben Mendelsohn.

Film měl premiéru v amerických kinech již v dubnu tohoto roku, v současné době je k dispozici na iTunes nebo Amazonu, ovšem bez české podpory. O uvedení na českých streamech zatím nemáme žádné informace, po síti už ale kolují neoficiální české titulky.

Foto: Vertical Entertainment