Super Mario Bros. ve filmu: Podle kritiků skvělá rodinná zábava

Foto: Universal Pictures

Před uvedením filmu Super Mario Bros. ve filmu do kin bylo koncem minulého měsíce zrušeno embargo na sociálních sítích a podle očekávání si adaptace získala mnoho fanoušků. Kombinace rodinného příběhu, svižného vizuálu, povedené animace a solidního obsazení známých herců se ukazuje jako silná kombinace. Pro dlouholeté fanoušky série není nouze ani o easter eggs.

Většina pozitivních ohlasů popisuje film jako poctu pro postavu Maria. Rovněž několik kritiků poznamenalo, že skladatel Brian Tyler vytvořil silnou filmovou hudbu. První diváci chválili i animaci od studia Illumination a bratři v titulních rolích si mezi sebou skvěle rozumí. Podle kritiků jsou vrcholem filmu herci Jack Black a jeho postava Bowsera a Charlie Daye, který hraje Luigiho, zatímco Chris Pratt podává v roli Maria solidní – ale nijak pozoruhodný – výkon.

Zatímco na internetu již zazněla spousta pozitivních slov, několik dalších diváků poukázalo na některé slabší stránky filmu. V jádru jde o dětský film, nečekejte složitý děj, protože tento film si klade za cíl být divácky atraktivní adaptací. Očekávejte šablonovitý příběh, který hraje na strunu davové zábavy společnosti Illumination.

Film Super Mario Bros. ve filmu má v USA premiéru 5. dubna a očekává se, že se stane kasovním trhákem, který by se mohl stát jedním z nejvýdělečnějších videoherních filmů vůbec. Pokud chce obsadit první místo, musí překonat celosvětový kasovní zisk Warcraftu ve výši 439 milionů dolarů dolarů. Pokud se mu to podaří, můžeme od společností Nintendo a Illumination očekávat pokračování.

Všechny recenze se shodují na tom, že se filmu podařilo zachytit podstatu série, což je rozhodně dobře. Je zřejmé, že se jedná o opravdovou poctu pro postavu Maria, který fanoušky odmění množstvím easter eggs – koneckonců se zde objeví minimálně 33 klasických postav z her. S vědomím všech těchto skutečností se zdá, že se filmu o Mariovi zadaří především u mladšího dětského publika a zarytých fanoušků série od Nintenda.

Film dorazí do kin již 6. dubna 2023.

Foto: Universal Pictures