Indiana Jones a nástroj osudu: Trailer slibuje velkolepou podívanou

Foto: Walt Disney

Indiana Jones má za sebou historii, kterou by mu mohl závidět leckterý filmový hrdina. Jeho poslední dobrodružství se právě představilo v novém traileru za doprovodu známé melodie Johna Williamse, záběry omlazeného Harrisona Forda opět vypadají o něco přirozeněji.

Indy se ocitá v nové éře, blíží se mu důchod a zápasí s tím, jak zapadnout do světa, který jako by ho přerostl. Když se však chapadla až příliš známého zla vrátí, musí si Indy znovu nasadit klobouk a vzít do ruky bič, aby se ujistil, že starobylý a mocný artefakt nepadne do nesprávných rukou.

Indiana Jones patří mezi nejikoničtější hrdiny kinematografie. Tři snímky s ním patří i s pár drobnými výhradami k tomu nejlepšímu, co dobrodružný akční film světu poskytl. Čtvrtý film pak byl přešlapem, na který se skoro všichni fanoušci snaží raději zapomenout. O slovo se nyní v druhém traileru hlásí v pořadí již pátý snímek s nejznámějším archeologem, který vzešel z mysli Stevena Spielberga a George Lucase na základě vzpomínek na hrdiny komiksů a příběhů, které milovali jako děti. Jsou v něj vkládána velká, ale opatrná očekávání už jen proto, že půjde pravděpodobně o loučení s postavou, ale i proto, že jde o první díl ságy, který nenatočil Spielberg…

Kdo závěr Indyho dobrodružství dostal na starost, není nikdo jiný než režisér James Mangold. A nutno dodat, že pokud to má kdokoli zvládnout lépe než sám Spielberg, není lepší volby. Mangold už má co se týče loučení s oblíbenou a ikonickou postavou své zkušenosti, jelikož to dokázal víc než bravurně zvládnout ve veleúspěšném a drsném Loganovi. A jelikož se nový Indiana Jones nese právě ve jménu konce i návratu, krom starých známých se můžeme těšit na postavy docela nové, ale také na epickou hudbu od Johna Williamse, což je zpráva, která snad musí udělat radost každému.

Film má premiéru 29. června 2023.

Foto: Walt Disney