9 filmů nebo seriálů, které v týdnu zakotví na Netflixu

Foto: Transatlantic, Hladoví po úspěchu, Ó, Belinda (vše Netflix)

První dubnový týden neuvede Netflix žádnou vyloženě očekávanou novinku, jak už ale bývá tradicí, originálních filmů a seriálů dorazí hned několik. Od tvůrce Silicon Valley nebo komediálního seriálu Dave dorazí desetidílné Ve při, premiéru bude mít též fantasy snímek pro celou rodinu Chupa od Jonáse Cuaróna nebo historické seriálové drama Transatlantic s Gillian Jacobs.

Lewis Capaldi: How I’m Feeling Now | 5. 4.

Dokument, který pěkně zblízka mapuje dlouhou cestu Lewise Capaldiho od ambiciózního mladíka, co natočil svoje první virální video, až po nominaci na Grammy. Příběh, který nic neskrývá, od oceněného studia Pulse Films. Natočil Joe Pearlman nominovaný na cenu BAFTA.

Ve při – 1. řada | 6. 4.

On je neúspěšný majitel firmy, ona zase byznysmenka s velkými ambicemi. Jednoho dne za volantem oběma ujedou nervy a na povrch vyplují jejich nejhorší stránky. Břitký a zábavný seriál napsal Lee Sung Jin (Silicon Valley). V hlavních rolích výkonní producenti Steven Yeun a Ali Wong.

Chupa | 7. 4.

Osamělý kluk se na návštěvě u příbuzných v Mexiku skamarádí s mytickou bytostí, která se skrývá na dědově ranči, a zažije přitom úžasné dobrodružství. Fantastický příběh o dospívání natočil Jonás Cuarón, scénárista Gravitace a syn slavnějšího Alfonse Cuaróna.

Hustší než voda – 1. řada | 7. 4.

Novinářka se snaží ochránit bratra před zákonem, a nechtěně tím celou rodinu zatáhne do plánů obávaného drogového bosse. Život se jí začne rozpadat pod rukama. Návykový krimi seriál, ve kterém Nawell Madani (Zásek) předvádí svůj herecký um.

Transatlantic – 1. řada | 7. 4.

Po vypuknutí 2. světové války dají dva odvážní Američané v Marseille dohromady plán na záchranu umělců, spisovatelů a dalších lidí prchajících z Evropy. Drama z doby druhé světové války od Anny Winger (Neortodoxní).

Ó, Belinda

Mladá herečka si užívá vysněný život. Při natáčení reklamy se ale najednou ocitne ve světě postavy, kterou hraje, a všechno je rázem jinak. Turecký remake oceňovaného filmu z roku 1986.

Světlonoc

Třicátnice Šarlota se vrací do rodné vesnice hluboko ve slovenských horách. Před mnoha lety odsud za nejasných okolností utekla. Její návrat v místních vzbuzuje podezření, po celou dobu ji považovali za mrtvou. Slovensko-český horor natočila Tereza Nvotová.

Hladoví po úspěchu | 8. 4.

Šikovná mladá kuchařka se rozhodne vyzkoušet, jaké to je pracovat pod vedením slavného, ale nemilosrdného šéfkuchaře. A sáhne si přitom až na úplné dno. Znepokojivé drama z Thajska.

Rozvodový právník Šin – 1. řada

Kdysi se živil jako klavírista, ale teď je z něho právník. Po rodinné tragédii se rozhodne pomáhat klientům, kteří se rozvádí, a na pravidla přitom moc nehledí. Korejský seriál ze soudních síní.

Další: Nejzajímavější Netflix novinky z minulého týdne