9 očekávaných filmů, na které vyrazit v dubnu do kina

Foto: Renfield (Universal Pictures), Papežův vymítač (Sony Pictures), Smrtelné zlo: Probuzení (Warner Bros.)

Kina tak nabitý měsíc dlouho nepamatují. Hned zkraje dubna dorazí animovaná videoherní jízda Super Mario Bros. ve filmu, na své si přijdou i milovníci kvalitních hororů, protože kina vezmou útokem Papežův vymítač, komediálně laděný Renfield nebo dost možná horor roku Smrtelné zlo: Probuzení. Premiéru bude mít také slovenský filmový zázrak Invalida, české distribuce se nakonec dočká i finský akční nářez Sisu.

Super Mario Bros. ve filmu | 6. 4.

Na celém světě nenajdete populárnější instalatéry, než jsou kníratí bráchové Mario a Luigi. Legendární hrdinové ze slavných videoher se vydávají na filmové plátno v doprovodu studia Illumination, které stvořilo sérii Já, padouch.

Papežův vymítač | 6. 4.

Film, který je inspirován skutečnými zápisky otce Gabriela Amortha, hlavního vatikánského exorcisty (Russell Crowe), sleduje Amortha, který se snaží vyšetřit děsivou posedlost mladého chlapce. Nakonec však odhalí po staletí staré spiknutí, které se Vatikán zoufale snažil utajit.

Air: Zrození legendy | 6. 4.

Komediální drama od oceňovaného režiséra Bena Afflecka s Mattem Damonem v hlavní roli podnikavého manažera společnosti Nike, Sonnyho Vaccaroa odhaluje neuvěřitelnou spolupráci mezi tehdejším nováčkem Michaelem Jordanem a začínající basketbalovou divizí Nike, která díky značce Air Jordan způsobila revoluci ve světě sportu a současné kultuře.

Renfield | 13. 4.

Šéfa, který svým podřízeným pije krev, zažil asi každý. Když je vaším nadřízeným hrabě Drákula, dostává „pití krve“ dost zlověstný rozměr. Renfield je akční komedie o sluhovi jednoho z legendárních monster, jenž se rozhodl dát výpověď.

Smrtelné zlo: Probuzení | 20. 4.

Snímek od tvůrců hororové klasiky, přesouvá děj z lesů do města a vypráví zvrácený příběh dvou odcizených sester, jejichž shledání přeruší probuzení démonů posedlých masem, což je vrhne do totálního boje o přežití, v němž čelí té nejhorší verzi rodiny, jakou si lze představit.

On se bojí | 20. 4.

Na cestě na rodinnou návštěvu je Beau vtažen do nečekané spirály absurdních událostí, které si nedokázal představit ani v těch nejtemnějších snech. Na šílené pouti plné humoru, děsů a dobrodružství se tak musí samotářský podivín vyrovnat se svými strachy a konečně vzít život do vlastních rukou.

Mafia Mamma | 20. 4.

Kristin (Toni Collette) žije poklidný život v Americe. Ve vztazích jí to moc nevychází, ale kamarádky se pro ni rozdají a čas na sklenku dobrého vína se také vždy najde. Když se však dozví, že se stala hlavou mafiánské rodiny po právě zesnulém dědečkovi, její život se obrátí na ruby.

Invalida | 20. 4.

Divoká 90. léta. Šusťákové soupravy, pestrobarevné bundy, velké magnetofony. V této době se odehrává příběh Laca Hundera – údržbáře muzea, který je hrdý na svou práci, ale kvůli své cholerické povaze se ocitá v nesprávný čas na nesprávném místě. Slovenský filmový zázrak.

Sisu | 27. 4.

Na sklonku druhé světové války, hluboko v laponské divočině, hledá Aatami Korpi zlato. Nakonec je jeho tvrdá práce odměněna, zlatý prach v pánvi se rozrůstá v kousky zlata a Aatami se vydává odnést svůj zlatý poklad do nejbližšího města. Tam ale narazí na nacistickou hlídku.

Další: Avatar: The Way of Water je již online