9 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu a SkyShowtime

Foto: Zelený rytíř (A24), Úsměv (Paramount Pictures), Stále nezvěstná Morgan (Disney+)

Milovníky streamovacích služeb čeká o víkendu jeden kvalitní titul vedle druhého. Netflix uvedl dokumentární minisérii Masakr ve Waco, akční seriálovou novinku Noční agent nebo Slovensko-české drama Oběť. HBO Max přidalo do nabídky artušovského Zeleného rytíře, Disney+ pro změnu dokument od uznávaného Ridleyho Scotta Stále nezvěstná Morgan. Na prémiové videotéce O2TV je pak k nalezení výborné pokračování Kocoura v botách, dva vítané filmy nově nabízí také nová streamovací služba SkyShowtime.

Belfast | SkyShowtime

Devítiletý chlapec, který se ocitl uprostřed nepokojů v Severním Irsku v roce 1969, prožívá lásku, smích i ztrátu, když vyrůstá v hlavním městě Belfastu a žije se svou rodinou z dělnické třídy. Kenneth Branagh natočil tento film z vlastních vzpomínek z dětství. Často přirovnáváno ke Cuarónově Roma.

Kocour v botách: Poslední přání | O2TV

Kocour v botách právě zachránil obyvatele jednoho městečka před řáděním zuřivého obra, jenže při tom přišel o předposlední ze svých životů. Takové zjištění by zamávalo s mnohem odolnějším charakterem… Návrat do světa Shreka se povedl na jedničku, vyloučen tak není návrat ani samotného zeleného zlobra.

Masakr ve Waco – minisérie | Netflix

Dokumentární seriál s dosud nezveřejněnými záznamy z útoku FBI na sídlo po zuby ozbrojené sekty. Tenhle incident z roku 1993 trval celých 51 dní a vyvolal velký rozruch. Událost, kterou mapují televizní tvůrci již pěknou řádku let, se stala inspirací i pro videohru Far Cry 5. Tentokrát od tvůrce dokumentární série Night Stalker: Hon na sériového vraha.

Noční agent – 1. řada | Netflix

Ostražitý agent FBI je nasazený na nouzovou linku v Bílém domě. Když přijme hovor, který odhalí spiknutí přímo v sídle prezidenta, převrátí se mu život vzhůru nohama. Akční seriál, který sice nepřináší nic převratného, za podívanou ale stojí. Od tvůrce Timeless a Zbrojnice.

Oběť | Netflix

Ukrajinská imigrantka se dozví, že jejího syna v jednom českém městečku napadli tři Romové ze sousedství. Postupně ale na povrch vypluje celá pravda. Nejnovějším Slovensko-českým filmem na Netflixu je Oběť, povedené drama se čtyřmi nominace na Českého lva.

Otec | Netflix

Stárnoucí Anthony odmítá pomoc, kterou mu nabízí dcera, a začíná pochybovat o úmyslech svých blízkých i vlastním duševním zdraví. Co je skutečnost a co se mu jenom zdá? Anthony Hopkins získal Oscara za hlavní roli v tomto silném dramatu. Natočil Florian Zeller.

Stále nezvěstná Morgan – minisérie | Disney+

Jednoho vlahého večera roku 1995 se život Colleen Nickové navždy změnil – její dcera Morgan byla unesena při hře s kamarády. Když se v roce 2020 případ Morgan Nickové znovu řešil, byl u toho spolu s novými vyšetřovateli i dokumentární štáb, což vedlo k prvnímu dramatickému posunu ve vyšetřování po 25 letech. Od producenta Ridleyho Scotta.

Úsměv | SkyShowtime

Doktorka Rose Cotterová je svědkem podivné a traumatizující příhody s pacientkou. Začne mít děsivé vize zastírající realitu a noční můry. Musí se tak postavit své minulosti, aby unikla. Jeden z nejpopulárnějších hororů minulého roku konečně na streamu v Česku.

Zelený rytíř | HBO Max

Během oslav nového roku se na Kamelotu zjevuje tajemný Zelený rytíř a vyzývá rytíře kulatého stolu k neobvyklé hře. Kterýkoliv z rytířů má právo zasadit mu sekyrou jednu ránu, ale pod podmínkou, že Zelený rytíř do roka a do dne úder vrátí… Vizuálně strhující variace na artušovské legendy.

Další: Tipy na víkend z minulého týdne