11 opravdu parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Trojúhelník smutku (SF Studios), Černý telefon (Universal Pictures), Bostonský škrtič (20th Century Fox)

Tento víkend bude extra nabitý. Na streamovací služby totiž doputovaly očekávané novinky, ze kterých si musí vybrat naprosto každý. Netflix uvedl animák pro dospělé Agent Elvis nebo druhou řadu Světla a stínů, na konkurenčních službách přistály filmové lahůdky – HBO Max láká na Trojúhelník smutku, SkyShowtime na Černý telefon, Voyo na českou komedii Grand Prix z dílny Jana Prušinovského, Disney+ má v nabídce oceňované Víly z Inisherinu. Víkend ale bude také ve znamení nových seriálových hitů – na Apple TV+ měly premiéru hvězdné Předzvěsti, Prime Video vydalo Roj od tvůrce Atlanty.

Agent Elvis | Netflix

Animovaná komedie pro dospělé, ve které Elvis vymění svůj slavný kostým za jetpack a jako tajný agent se pustí do boje proti padouchům, kteří ohrožují zemi. Satirický animovaný seriál, ve kterém Matthew McConaughey namluvil titulního hrdinu.

Bostonský škrtič | Disney+

Loretta McLaughlinová je reportérka, její kolegyně a důvěrnice je Jean Coleová. Zatímco počet vrahových obětí stoupá, tato dvojice statečně pokračuje ve vyšetřování a ve snaze o nalezení pravdy dávají ženy všanc vlastní životy. Kriminální thriller inspirovaný skutečnou událostí o průkopnických reportérkách, které upozornily na vraždy Bostonského škrtiče.

Černý telefon | SkyShowtime

Třináctiletý chlapec držený v zajetí sadistickým vrahem zjišťuje, že může slyšet hlasy vrahových předchozích obětí, a to z odpojeného telefonu na zdi sklepa. Nejnovější horor režiséra Scotta Derricksona, tvůrce Sinisteru nebo děsivého V moci ďábla.

Grand Prix | Voyo

Snem dvou bratranců Romana (Kryštof Hádek) a Emila (Robin Ferro) je dostat se na závody Formule 1. Když jednoho dne Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska v Barceloně, netuší ani jeden z nich, že jejich výlet za snem se brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Komedie režiséra Jana Prušinovského, ve které hraje také Štěpán Kozub.

Párty Hárder: Summer Massacre | Netflix

V Párty Hárder: Summer Massacre se navrátí stará známá skupinka kamarádů, tentokrát ale mají na léto jiné plány. Parta si totiž musí nejdříve vydělat nějaké peníze, aby mohla vyjet na Mácháč. Tam se uskuteční festival Summer Massacre, o něhož si slibují životní zážitek se vším všudy. Ale pozor, tahle nekorektní jízda nebude pro všechny!

Předzvěsti – 1. řada | Apple TV+

Osm vzájemně propojených příběhů, které se odehrávají v průběhu 33 let, zkoumá, jak změna klimatu na Zemi ovlivní příbuzenské vztahy, práci, víru a naši schopnost přežít. Seriálová událost tohoto měsíce, od režiséra a uznávaného scénáristy Scotta Z. Burnse. V seriálu vystoupí celá řada hollywoodských hvězd.

Roj – 1. řada | Prime Video

Seriál vypráví příběh Dre, mladé ženy, která je posedlá fiktivní popovou hvězdou (jejíž tvorba je velmi podobná tvorbě americké zpěvačky Beyoncé) s fanouškovskou základnou známou jako „The Swarm“. Seriál je ponorem do života Dre, jejího fandovství a toho, jak ji zavádí na temná a nečekaná místa. Tvůrcem této novinky je Donald Glover z Atlanty nebo Zpátky do školy.

Světlo a stíny – 2. řada | Netflix

Po střetu s Kiriganem se Alina a Mal snaží nepozorovaně vyhledat další umocňovače. Najdou sice nové spojence, ale čeká je bolestivé rozhodnutí. Adaptace románových hitů o světě grišů od Leigh Bardugo. V hlavních rolích Jessie Mei Li, Ben Barnes a Archie Renaux.

Ted Lasso – 3. řada | Apple TV+

AFC Richmond čerstvě postoupil, ale všichni se týmu vysmívají, protože analytici předvídají, že v sezóně skončí na posledním místě. Seriálový poklad z fotbalového prostředí, ve kterém hraje výborný Jason Sudeikis.

Trojúhelník smutku | HBO Max

Příběh mladého páru Carla a Yayi začíná v prostředí modelingu, aby se ve druhém dějství přesunul na luxusní výletní loď. Vysvobodí bohaté pasažéry z marnosti života divoká bouře, jež vzedme vlny i obsahy jejich přecpaných žaludků? V oceňovaném filmu si zahrál také Woody Harrelson.

Víly z Inisherinu | Disney+

Scenárista a režisér Martin McDonagh přináší netradiční film, ve kterém účinkují Colin Farrell a Brendan Gleeson. Ačkoli byli Pádraic a Colm přátelé celý život, ocitnou se v bezvýchodné situaci, když jeden z nich přátelství náhle ukončí, což oběma přinese znepokojivé následky.

Další: Tipy na víkend z minulého týdne