9 parádních novinek na víkend (nejen) na Netflixu

Foto: Luther: Pád z nebes (Netflix), Sirotek: První oběť (Paramount Pictures), Křik motýlků (Disney+)

V týdnu se na streamu objevila celá řada vítaných novinek. Netflix konečně uvedl zbylé epizody čtvrté řady seriálu TY a filmového Luthera s Idrisem Elbou, na HBO Max stojí za pozornost prequel slavného hororu Sirotek. Na službě Disney+ se objevila vysoce hodnocená novinka Křik motýlků, dokumentární série o superhrdinkách z Marvelu nebo komediální seriál Odvězněný.

Křik motýlků | Disney+

Seriál přibližuje události vedoucí k brutální vraždě dominikánské aktivistky Minervy Mirabalové a jejích dvou sester z rozkazu diktátora Rafaela Leónida Trujilla. Jeho krutý režim držel zemi v pevném sevření a tento ohavný zločin podnítil boj proti násilí na ženách a zvýšil o něm povědomí.

Luther: Pád z nebes | Netflix

Geniální londýnský detektiv John Luther padl až na úplné dno. Nevyřešený případ mu ale nedá spát, a tak uteče z vězení, aby dopadl sadistického sériového vraha. Idris Elba znovu září v kultovní roli, která mu vynesla Zlatý glóbus a čtyři nominace na cenu Emmy.

Mpower – 1. řada | Disney+

Jednotlivé epizody odhalují historii a příběhy těch nejikoničtějších žen z Marvel Cinematic Universe. Ženy stojící za Strážci Galaxie, Wakandou, Captain Marvel a Scarlet Witch se podělí o své triumfy.

Odvězněný | Disney+

Příběh terapeutky a svobodné matky, jejíž život se obrátí naruby, když se její otec dostane z vězení a přestěhuje se k ní domů, aby žil s ní a jejím dospívajícím synem. Kerry Washington v hlavní roli nového komediálního seriálu.

Pasáci – 1. řada | Prime Video

Gangsterský seriál inspirovaný skutečnými událostmi, vypráví o vzestupu gangu Nutella, nejslavnějšího pasáckého kartelu v legendární hamburské Reeperbahn 80. let. Neobvyklý kartel promění drsnou vykřičenou čtvrť v St. Pauli v okouzlující místo, ale je to také začátek boje o moc se zavedenými kuplíři z GMBH.

Real Madrid: Until the End – 1. řada | Apple TV+

Vstupte na hřiště a podívejte se do zákulisí tohoto kultovního fotbalového klubu, abyste viděli jeho úžasnou sezónu 2021-2022. Poháněni svými nadšenými fanoušky vzdorují tlaku a umlčují skeptiky.

Sirotek: První oběť | HBO Max

Vyšinutá Leena Klammer je pro dobro světa zavřená v ústavu pro duševně choré. Trpí řadou psychických problémů a ve svých třiceti letech vypadá jako dítě. Jednoho dne se jí podaří z blázince utéct a naplnit svůj dokonalý plán… Prequel dnes už kultovního hororu.

Sláva – 2. řada | Netflix

Na střední škole zažila brutální šikanu. Po dlouhých letech pak přijde s ďábelským plánem, jak přinutit pachatele, aby za svoje zločiny konečně zaplatili. Pokračování korejského krimi seriálu.

TY – 2. část 4. řady | Netflix

Joe chce v Londýně hodit minulost za hlavu a začít znovu a líp. Cesta to ale bude trnitá a navíc ho ovládne nová posedlost. Netflix konečně uvedl zbylé epizody čtvrté řady populárního seriálu o jednom z nejoblíbenějších sériových vrahů široko daleko.

Další: Tipy na víkend z minulého týdne