10 kultovek, které nedávno uvedla konkurence Netflixu

Foto: Lesní duch (New Line Cinema), Titanic (Paramount Pictures), Pravdivé lži (20th Century Fox)

Na přední streamovací služby (kromě Netflixu) se v poslední době dostalo několik dobře známých titulů, ve většině případech dokonce s označením kultovních. HBO Max například přidalo do nabídky druhou řadu animovaného Batmana, parádní Lepší už to nebude s oscarovou dvojicí Jack Nicholson a Helen Hunt nebo původního Lesního ducha Sama Raimiho. Kultovní filmy a seriály doputovaly také na nové SkyShowtime, Disney+ znovu přidalo Titanic a neméně známé Pravdivé lži (oba tituly od Jamese Camerona).

Batman | HBO Max

Temný animovaný seriál vypráví klasická dobrodružství Batmana, ochránce města Gotham. Bruce Wayne opět vynakládá všechny své schopnosti, aby zastavil šířící se zlo, jež ve všemožných podobách terorizuje město. Na HBO Max přistály prozatím jen první dvě řady ze čtyř.

Jurský park | SkyShowtime

Foto: Universal Pictures

Kvůli pokusům s pravěkou DNA vznikl tajný přírodní park. Hned při otevření ale jeho návštěvníky napadnou klonovaní dinosauři, kteří se náhodou dostali na svobodu. Dinosauří trhák od Stevena Spielberga se Samem Neillem, Laurou Dern, Jeffem Goldblumem a Richardem Attenboroughem.

Kancl | SkyShowtime

Zaměstnanci se v pod vedením komicky neschopného Michaela Scotta dřou ve velkoobchodu s papírem Dunder Mifflin v městečku Scranton, kde se slabůstky, sváry a kancelářské románky odvíjejí před objektivem všudypřítomného dokumentárního štábu. Americká verze.

Lepší už to nebude | HBO Max

Život Melvina, uštěpačného a zaslepeného spisovatele s obsedantně kompulzivní poruchou, se náhle obrátí vzhůru nohama. Carol, jediná servírka z kavárny, která ho dokáže vystát, totiž musí zůstat doma, aby se starala o svého nemocného syna. Legendární komedie s oscarovou dvojicí v hlavních rolích.

Lesní duch | HBO Max

Foto: New Line Cinema

Pětice přátel se vydá do odlehlé chaty, kde narazí na nepředstavitelné zlo číhající hluboko v lesích. Najdou bichli zvanou Kniha mrtvých a překlad textu nahraný na magnetofonové pásce. Po jejím přehrání se probudí hroziví démoni… Kultovní horor Sama Raimiho.

Městečko Twin Peaks | SkyShowtime

Foto: ABC TV Network

V tomto kriminálním dramatu s mixem zdravé dávky surrealismu cestuje agent FBI Dale Cooper do malého dřevařského městečka Twin Peaks, aby vyřešil vraždu zdánlivě nevinné středoškolačky Laury Palmerové. Seriálový klenot z dílny Davida Lynche.

Nepřítel před branami | SkyShowtime

Foto: Paramount Pictures

Ruský odstřelovač a německý voják hrají za druhé světové války hru na kočku a myš a jejich přátelství je ohroženo, když se oba muži zamilují do krásné vojákyně. Jude Law, Joseph Fiennes a Rachel Weisz v hlavních rolích válečného filmu.

Odbor městské zeleně | SkyShowtime

Leslie Knope je poněkud naivní a idealistická vládní zaměstnankyně na úřadu parků a rekreace v městečku Pawnee. Její až otravné zapálení se málokdy setká s pochopením. To Leslie nijak nebrání v tom, aby neustále přicházela s dalšími a dalšími projekty. SkyShowtime uvedlo pouze první dvě řady, na HBO Max je kompletní.

Pravdivé lži | Disney+

Foto: 20th Century Fox

Arnold Schwarzenegger v roli zvláštního agenta Harryho Taskera, špičkového špióna v ultratajném sektoru omega, který zvládá tančit i tango. Ale pro svou zanedbanou manželku Helen (Jamie Lee Curtis) je to jen průměrný prodejce počítačů. Špičková akční komedie režiséra Jamese Camerona.

Titanic | Disney+

V dubnu 1912 vyrazila luxusní zaoceánská loď Titanic z Anglie na svou první, a bohužel i poslední plavbu. Své pasažéry ale do cíle cesty nikdy nedovezla – narazila na ledovec a klesla pod hladinu. Tím začalo drama největší námořní katastrofy v dějinách lidstva. Další slavný velkofilm Jamese Camerona.